ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιστατικό Μηνιγγίτιδας σε 5χρονο στο Καματερό - Νοσηλεύεται στο Αγλαία Κυριακού

Στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού νοσηλεύεται 5χρονο νήπιο από το Καματερό, το οποίο διεγνώσθη με σηψαιμία που προκλήθηκε από μηνηγγίτιδα.

 

Περιστατικό Μηνιγγίτιδας σε 5χρονο στο Καματερό - Νοσηλεύεται στο Αγλαία Κυριακού

Το 5χρονο νήπιο νοσηλεύτηκε χθες στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου εφόσον διεγνώσθη με μηνιγγίτιδα η οποία ραγδαία, εντός 24ώρου, εξελίχθηκε σε μηνηγγιτιδοκοκκική σηψαιμία. Το παιδί μεταφέρθηκε σήμερα Πέμπτη εκτάκτως στο Αγλαΐα Κυριακού.

Το περιστατικό εκδηλώθηκε στο 11ο Νηπιαγωγείο Καματερού που συστεγάζεται με το 3ο Δημοτικό σχολείο. Οι γονείς ενημερώθηκαν από τις διοικήσεις των σχολείων να μην προσκομίσουν σήμερα τα παιδιά τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα για λόγους πρόληψης, το 11ο Νηπιαγωγείο αλλά και το 3ο Δημοτικό Καματερού να παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας.

Το περιστατικό καταδεικνύει την σοβαρότητα της νόσου, με ύπουλα συμπτώματα που προσομοιάζουν την απλή γρίπη. Τέτοιες δυσάρεστες συγκυρίες αναδεικνύουν επίσης τη σημασία της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού.

Να θυμίσουμε ότι στην Ελλάδα παρέχεται εμβολιαστική κάλυψη για τη μηνιγγίτιδα με την εξαίρεση της μηνιγγίτιδας τύπου Β (το εμβόλιο δεν έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών) που αποτελεί και μια από τις πλέον επικίνδυνες νόσους, καθώς εξελίσσεται ραγδαία και μπορεί να προκαλέσει από χρόνια αναπηρία έως και θάνατο.

Διαβάστε ακόμη:

Επιτυχημένο στη Βρετανία το εμβόλιο για τη Μηνιγγίτιδα Β σε βρέφη και παιδιά