ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε επιφυλακή οι Σαμαρείτες Διασώστες του ΕΕΣ μετά τον σεισμό στα Ιωάννινα

Σε επιφυλακή βρίσκεται το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ιωαννίνων μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Σε επιφυλακή οι Σαμαρείτες Διασώστες του ΕΕΣ μετά τον σεισμό στα Ιωάννινα

Να θυμίσουμε, ότι το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση της τάξεως των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πόλη των Ιωαννίνων, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία. Τον σεισμό ακολούθησε έντονη σεισμική δραστηριότητα (περισσότεροι από 200 μετασεισμοί στο πρώτο 24ωρο), η οποία έθεσε σε κίνηση τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας.

Ειδικότερα, κατά τον χρόνο του πρώτου σεισμού, το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων κάλυπτε υγειονομικά παιδικό αγώνα μπάσκετ, στο κλειστό γήπεδο της πόλης. Οι Εθελοντές προχώρησαν άμεσα σε συντονισμένη εκκένωση του γηπέδου για την ασφάλεια των παρευρισκομένων αθλητών και θεατών, βοηθώντας τους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, χωρίς να σημειωθεί κανένα πρόβλημα.

Αμέσως μετά, το Σώμα τέθηκε σε επιφυλακή, με ομάδες άμεσης επέμβασης, για την υποστήριξη των αρχών, διατηρώντας συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2016, και ενώ το φαινόμενο ήταν σε πλήρη εξέλιξη, με τους περισσοτέρους κατοίκους να έχουν καταφύγει σε πλατείες και δρόμους της πόλης, οργανώθηκαν αστικές περιπολίες υποστήριξης των πολιτών, με μηχανοκίνητες, ποδηλατικές και πεζοπόρες ομάδες.

Το Σώμα Σαμαρειτών Ιωαννίνων, και ενώ η σεισμική δραστηριότητα βαίνει προς εκτόνωση, εξακολουθεί να βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και παραμένει σε επιφυλακή, έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του, εφόσον απαιτηθεί.