ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Τρίωρη στάση εργασίας στις 4 Νοεμβρίου

Σε 3ωρη στάση εργασίας (11:00–14:00) και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου, προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ την ερχόμενη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Τρίωρη στάση εργασίας στις 4 Νοεμβρίου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι προχωρούν στην κινητοποίηση «για να εκφραστεί η αγανάκτησή μας απέναντι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική σε εργαζόμενους και ασθενείς».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων έχει ως εξής:

«Δεν θα ανεχτούμε την κοροϊδία!

Θα αντισταθούμε στην πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά μας!

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας υποβαθμίζεται συνεχώς. Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα ΠΕΔΥ λειτουργούν με ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, με παλαιωμένα μηχανήματα, με μειωμένο προσωπικό. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δουλεύουν με εντατικά και εξαντλητικά ωράρια, με συνεχόμενες βάρδιες, με καθημερινές μετακινήσεις του προσωπικού. Ήδη προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο το οριστικό κόψιμο του κουτσουρεμένου επιδόματος του ανθυγιεινού μέχρι τέλος του 2017 ξεκινώντας ήδη από τώρα για τους νοσηλευτές που κάνουν ειδικότητα, τομεάρχες. Για πρώτη φορά εισάγεται η λογική των παρομοίων καθηκόντων δηλ. ο μεταφορέας να κάνει τον νοσηλευτή και αντίστροφα. Σε αυτήν τη λογική κινούνται και οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης για 4.000 προσλήψεις εργαζομένων με ημερομηνία λήξης, οι οποίες δεν καλύπτουν ούτε καν τα κενά που θα προκύψουν από τις συνταξιοδοτήσεις ή άλλες εργασιακές μεταβολές.

Παρά τις όποιες εξαγγελίες της κυβέρνησης, η κατάσταση χειροτερεύει. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί κατά γράμμα τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων ενώ με τα νέα μέτρα που αυτή αποφασίζει, όπως η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, ανοίγει το δρόμο για τη λειτουργία τους ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», δηλαδή τα νοσοκομεία θα καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Γι’ αυτό τα μεγάλα κενά στα νοσοκομεία καλύπτονται με επικουρικό προσωπικό, με μπλοκάκι, με ΕΛΚΕ κλπ, γιατί πληρώνονται από τα έσοδα των νοσοκομείων και δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Άλλωστε κυνικά ομολογείται ότι από αυτό το ξεζούμισμα του κόσμου μειώθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες του νοσοκομείου.

Συνάδελφοι/σσες,

Μπροστά μας έχουμε την β’ αξιολόγηση. Καμία αυταπάτη. Η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε στο γνωστό φόντο των εκβιασμών και των απειλών προς τους εργαζόμενους είτε πάρει ως βάση το πόρισμα της Επιτροπής των «εμπειρογνωμόνων», είτε την «Κοινή Δήλωση» των κοινωνικών εταίρων, είτε τις «ευρωπαϊκές πρακτικές», οδηγούν στην εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στις ομαδικές απολύσεις, στον υποκατώτερο μισθό, στο λοκ άουτ, στον περιορισμό ή και την απαγόρευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε νέους φόρους και χαράτσια, σε πλειστηριασμούς κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλιακών ομίλων, των λίγων.

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις με ενδιάμεσο σταθμό την 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00–14:00 και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου για να εκφραστεί η αγανάκτησή μας απέναντι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική σε εργαζόμενους και ασθενείς. Προετοιμαζόμαστε και οργανώνουμε την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 24 του Νοέμβρη».