ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς κλιματισμό το ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο - Υποφέρουν οι ασθενείς

Χωρίς κλιματισμό το ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο - Υποφέρουν οι ασθενείς

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.), λειτουργεί τις τελευταίες μέρες χωρίς κλιματισμό, με τους ασθενείς και τους εργαζόμενους να δοκιμάζουν τις αντοχές τους εν μέσω καύσωνα.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του ΠΑ.Γ.Ν.Η., έξι συστήματα κλιματισμού έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και δεν έχουν ακόμα επιδιορθωθεί.

«Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν σε συνθήκες καύσωνα και οι ασθενείς να υποφέρουν περισσότερο με τη ζέστη που επικρατεί τις τελευταίες μέρες. Όπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές, "ο ιδρώτας στάζει από το μέτωπο"», σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων.

«Έχει ήδη από τον Ιούνιο εγκριθεί πίστωση και αναμένεται τις επόμενες κιόλας ημέρες να φτάσουν τα πρώτα δύο συστήματα κλιματισμού. Κατανοώ τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες. Πρόκειται για τον παλιό εξοπλισμό που εμφάνισε πρόβλημα, σύντομα θα αρχίσει να αποκαθίσταται», σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Γιάννη Τασσόπουλο.

Το σωματείο εργαζομένων πάντως στην ανακοίνωση, αναφέρει ότι είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη εκσυγχρονισμού μηχανημάτων και παράλληλα συντήρησης, ωστόσο, όπως λένε, η έγκριση για πίστωση έγινε στις 12 Ιουνίου.

Links

BEST OF NETWORK

PlusQueen