ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξομοιωτής μαγνητικού τομογράφου για παιδιά στο «Αγία Σοφία»

Έναν εξομοιωτή μαγνητικού τομογράφου που θα κάνει πιο ευχάριστη για τα παιδιά την μαγνητική τομογραφία διαθέτει πλέον το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Εξομοιωτής μαγνητικού τομογράφου για παιδιά στο «Αγία Σοφία»

Ο εξομοιωτής, ο οποίος προσφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και τη στήριξη μεγάλης φαρμακευτικής εταιρίας, θα επιτρέπει στους μικρούς ασθενείς να βιώνουν τις πραγματικές συνθήκες της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου με σκοπό την ψυχολογική τους προετοιμασία και απώτερο αποτέλεσμα την αποφυγή αναισθησίας.

Ο νέος εξομοιωτής παρουσιάστηκε την Τρίτη στους χώρους του νοσοκομείου σε ειδική εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», κ. Εμμανουήλ Παπασσάβας, η Διευθύντρια του Τμήματος Απεικονιστικών Μεθόδων Αξονικού - Τομογράφου του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κα. Χριστιάνα Χατζηγιώργη και η κα. Μαρία Τρυφωνίδη, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

«Η σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς θα συμβάλει στην ψυχολογική ανακούφιση παιδιών που με ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής δύναμης μάχονται καθημερινά ενάντια στην ασθένειά τους. Στο τμήμα μας γίνονται μηνιαία διακόσιες περίπου αναισθησίες. Η αναισθησία είναι μία σοβαρή ιατρική πράξη, λόγω καταστολής του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, η οποία ελλοχεύει κινδύνους. Εάν έστω και ένα παιδί μπορεί να συνεργαστεί λόγω εξοικείωσης με την εξέταση και αποφύγει την αναισθησία, νομίζουμε ότι το κέρδος είναι αντιληπτό» τόνισε η κυρία Χριστιάνα Χατζηγιώργη, Διευθύντρια του Τμήματος Απεικονιστικών Μεθόδων Αξονικού και Μαγνητικού Τομογράφου του Νοσοκομείου.

Τη σημασία της προσφοράς, ιδίως στην παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία του ΕΣΥ εξήρε η πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», κυρία Μαρία Τρυφωνίδου και ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν τη «Φλόγα» για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ιατρικής, ψυχολογικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.