ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιατρείο μητρικού θηλασμού από τον Δήμο Ιλίου

Ιατρείο μητρικού θηλασμού ιδρύει ο δήμος Ιλίου με σκοπό τη στήριξη των υποψήφιων μητέρων και τη δημιουργία ομάδας εθελοντριών μητρικού γάλακτος για την ενίσχυση της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος του μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου».

Ιατρείο μητρικού θηλασμού από τον Δήμο Ιλίου

Ειδικότερα, εθελοντές γυναικολόγοι και μαίες θα προετοιμάζουν κάθε κυοφορούσα με ομαδικά ή ατομικά μαθήματα θηλασμού πριν και μετά τη γέννα, ενώ θα διενεργούν και μαθήματα ανώδυνου τοκετού.

Στο ιατρείο οι μέλλουσες μητέρες θα ενημερώνονται και για τη λειτουργία της Δημόσιας Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος που εδρεύει στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» με στόχο την ευαισθητοποίησή τους και την ενεργό συμμετοχή τους ως εθελόντριες δότριες του δήμου Ιλίου.

Οι μητέρες εθελόντριες θα αποτελέσουν τα μέλη της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος του δήμου, των οποίων το γάλα θα συγκεντρώνεται στο εν λόγω ιατρείο και θα αποστέλλεται στο μαιευτήριο, απ’ όπου θα διατίθεται σε νεογνά που το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, στο ιατρείο θα λειτουργήσει και δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία σχετικά με τη μητρότητα και την ανατροφή παιδιών.

Το δημοτικό ιατρείο θα στεγαστεί επί της οδού Νέστορος 105, στο κέντρο του δήμου, ενώ τα εγκαίνια πραγματοποιούνται σήμερα Τετάρτη το απόγευμα στον εξωτερικό χώρου του κτιρίου. Στην εκδήλωση έχει προγραμματιστεί 20λεπτο θεατρικό δρώμενο με θέμα τον μητρικό θηλασμό, ενώ θα προβληθεί ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ με προσωπικές αφηγήσεις μητέρων σχετικά με τον θηλασμό.