ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητρικός θηλασμός: Μπορεί να σώσει τη ζωή 823.000 παιδιών σε όλο τον κόσμο

Η πλήρης αξιοποίηση του θηλασμού μπορεί να σώσει τη ζωή 823.000 παιδιών σε όλο τον κόσμο και να συνεισφέρει 302 δισ. δολάρια ετησίως στην παγκόσμια οικονομία.

Μητρικός θηλασμός: Μπορεί να σώσει τη ζωή 823.000 παιδιών σε όλο τον κόσμο

Aυτό προκύπτει από στοιχεία της βρετανικής επιθεώρησης «The Lancet», τα οποία επικαλέστηκαν οι ομιλήτριες σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Ιατρικό Διαβαλκανικό και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

«Ο θηλασμός δεν είναι μόνο ο ακρογωνιαίος λίθος της υγιούς ανάπτυξης του παιδιού αλλά είναι και το θεμέλιο της ανάπτυξης μιας χώρας», ανέφεραν στη διάρκεια της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΚΜ, ιατροί Μαρία Σιδηροπούλου και Ασημένια Αδαμίδου. Στο σεβασμό του μητρικού θηλασμού και την προώθησή του δια του rooming in (παραμονή του νεογνού 24 ώρες το 24ωρο με τη μητέρα στο νοσοκομείο ή την κλινική) αναφέρθηκε η νεογνολόγος του Ιατρικού Διαβαλκανικού, Ηλιάνα Λαλοπούλου, ενώ η μαία Ευαγγελία Λαφαζάνη έκανε επίδειξη τεχνικών θηλασμού.

Διαβάστε περισσότερα στο mothersblog.gr