ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ακρωτηριασμό απειλείται η 5χρονη που διεγνώσθη με Μηνιγγίτιδα τύπου Β

Με ακρωτηριασμό, απειλείται το 5χρονο κοριτσάκι, το οποίο διεγνώσθη πριν μερικές εβδομάδες με μηνιγγίτιδα τύπου Β. 

Με ακρωτηριασμό απειλείται η 5χρονη που διεγνώσθη με Μηνιγγίτιδα τύπου Β

Πρόκειται για το 5χρονο νήπιο από το Καματερό, το οποίο νοσηλεύτηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αμαρουσίου καθώς διεγνώσθη με μηνιγγίτιδα, η οποία ραγδαία, εντός 24ώρου, εξελίχθηκε σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία. Το παιδί μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Αγλαΐα Κυριακού στις 12 Οκτωβρίου όπου και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.

Το κοριτσάκι διεγνώσθη με μηνιγγίτιδα τύπου Β, η οποία έχει προκαλέσει εκτεταμένες νεκρώσεις στην περιοχή της φτέρνας και των δαχτύλων καθιστώντας την χειρουργική επέμβαση απαραίτητη.

Το περιστατικό εκδηλώθηκε σε Νηπιαγωγείο του Καματερού που συστεγάζεται με Δημοτικό σχολείο. Οι γονείς ενημερώθηκαν από τις διοικήσεις των σχολείων να μην προσκομίσουν τα παιδιά τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα για λόγους πρόληψης, τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά για μια ημέρα εξαιτίας του περιστατικού.

Το περιστατικό καταδεικνύει πόσο σοβαρή είναι η νόσος, με ύπουλα συμπτώματα που προσομοιάζουν την απλή γρίπη. Τέτοιες δυσάρεστες συγκυρίες αναδεικνύουν επίσης τη σημασία της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού, τονίζουν με έμφαση οι επιστήμονες.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα παρέχεται εμβολιαστική κάλυψη για τη μηνιγγίτιδα με την εξαίρεση της μηνιγγίτιδας τύπου Β που αποτελεί και μια από τις πλέον επικίνδυνες καθώς εξελίσσεται ραγδαία και μπορεί να προκαλέσει από χρόνια αναπηρία έως και θάνατο.

Μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή να αναθεωρηθεί το θέμα και να εξετασθεί εκ νέου από την Επιτροπή Εμβολιασμών, ώστε να ενταχθεί το εμβόλιο στο Εθνικό Πρόγραμμα;

Διαβάστε ακόμη:

Επιτυχημένο στη Βρετανία το εμβόλιο για τη Μηνιγγίτιδα Β σε βρέφη και παιδιά