ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απεργούν Δευτέρα και Τρίτη οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό

Απλήρωτοι παραμένουν από τον Σεπτέμβριο οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, δηλαδή τραπεζοκόμοι, προσωπικό φύλαξης και εργάτες διαφόρων ειδικοτήτων, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Απεργούν Δευτέρα και Τρίτη οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό

Για το λόγο αυτό πραγματοποίησαν χθες συνέλευση με θέμα «καμία ανοχή στην απλήρωτη δουλειά – να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα Σεπτεμβρίου–Οκτωβρίου και το επίδομα αδείας».

Οι εργαζόμενοι επανέλαβαν το αίτημα να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία και να μονιμοποιηθούν οι εργολαβικοί, με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αποφάσισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί της Πέμπτης, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Αποφάσισαν, επίσης, 48ωρη απεργία όλων των εργολαβικών εργατών του νοσοκομείου τη Δευτέρα και την Τρίτη και συνέλευση για καθορισμό των επόμενων κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων, ο αγώνας τους συνδέεται και με όλα τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τα δημόσια νοσοκομεία: Τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, τη διεύρυνση των ελαστικών (και απλήρωτων) εργαζόμενων, τις απολύσεις επικουρικών, την υποχρηματοδότηση, την περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους, τις ελλείψεις σε δομές, υλικά και φάρμακα.

Έχουμε συναίσθηση –αναφέρουν οι εργαζόμενοι– ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα θα επιδεινωθούν στην πορεία για την περιβόητη «δεύτερη αξιολόγηση».

Ο στόχος αυτός σημαίνει απαρέγκλιτη και ταχύτατη εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που προβλέφθηκαν και στο τρίτο μνημόνιο.