ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση ενημέρωσης για τον Διαβήτη & το Διαβητικό Πόδι από το Ιατρικό Διαβαλκανικό

Εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών για το Διαβήτη και το Διαβητικό Πόδι , πραγματοποιεί το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης την προσεχή Δεύτερα 14 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας πρόληψης του Διαβήτη που θέσπισε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Εκδήλωση ενημέρωσης για τον Διαβήτη & το Διαβητικό Πόδι από το Ιατρικό Διαβαλκανικό

Συγκεκριμένα, το Ιατρείο Διαβήτη – Διαβητικού Ποδιού του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, υποδέχεται το κοινό που επιθυμεί να ενημερωθεί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Αριστοτέλους (ύψος Μητροπόλεως), από τις 10.00 έως τις 14.00. Παθολόγοι – Διαβητολόγοι με μεγάλη εμπειρία, θα συζητήσουν με τους ενδιαφερόμενους, μετά από την επιτόπου δωρεάν εξέταση σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα και στη συνέχεια θα παρέχουν προσωπικές ιατρικές συμβουλές.

Ο Διαβήτης αποτελεί την πρώτη αιτία τύφλωσης, νεφρικής ανεπάρκειας τελικού σταδίου και μη τραυματικών ακρωτηριασμών. Επίσης, είναι συχνή αιτία καρδιαγγειακών επεισοδίων και θανάτων. Η εξειδικευμένη ιατρική ενημέρωση και η έγκαιρη πρόληψη, σώζουν από πολύ σοβαρές επιπλοκές έως και τη ζωή των πασχόντων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.