ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα εποχή για το Θεαγένειο: Ξεκίνησε η εγκατάσταση των γραμμικών επιταχυντών

Ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», του πρώτου από τους δύο νέους γραμμικούς επιταχυντές τελευταίας τεχνολογίας ΙΜRT-IGRT, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που συμπεριλαμβάνει 10 νέους γραμμικούς επιταχυντές στα δημόσια ογκολογικά και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας.

Νέα εποχή για το Θεαγένειο: Ξεκίνησε η εγκατάσταση των γραμμικών επιταχυντών

Το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας που εξυπηρετεί καθημερινά 180 – 200 ασθενείς, ήταν εξοπλισμένο με δύο γραμμικούς επιταχυντές που εκτελούσαν τρισδιάστατες σύμμορφες ακτινοθεραπείες.

Οι νέοι γραμμικοί ELEKTA Infinity, Τεχνολογίας αιχμής, θα προσφέρουν απεικονιστικά καθοδηγούμενες (IGRT) ακτινοθεραπείες διαμορφούμενης έντασης (IMRT) και ογκομετρική διαμορφούμενη τοξοθεραπεία (VMAT) καθώς και στερεοτακτική ακτινοχειρουργική (SRS, SBRT) για τους ογκολογικούς ασθενείς της Βόρειας Ελλάδας.

Είμαστε περήφανοι που το Νοσοκομείο μας αξιολογήθηκε πρώτο στην αναγκαιότητα εγκατάστασης και ικανότητα αξιοποίησης της νέας αυτής τεχνολογίας, με αποτέλεσμα να επεκταθεί η δωρεά σε δύο γραμμικούς επιταχυντές αντί για έναν που είχε προβλεφθεί εξ αρχής, τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Θεόδωρος Ρεβενάκης, προσθέτοντας, ότι θεωρούμε ότι ανοίγει μία νέα εποχή άσκησης της Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στη χώρα μας και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της νέας εποχής.