ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4.500 Εμβολιασμοί προσφύγων από τους Γιατρούς του Κόσμου

Συνεχίζουν την εκστρατεία εμβολιασμού οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για την προαγωγή υγείας και την πρόληψη των παιδιών προσφύγων. Πρόκειται να πραγματοποιηθούν 4.500 εμβολιασμοί σε παιδιά ηλικίας από 6 εβδομάδων έως 15 ετών κατά 11 συνολικά παθήσεων και σε 12 καταυλισμούς προσφύγων.

4.500 Εμβολιασμοί προσφύγων από τους Γιατρούς του Κόσμου

Η δράση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν την εκστρατεία εμβολιασμού από τις 21 Νοεμβρίου για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υλοποιηθούν εμβολιασμοί με προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις στις παρακάτω περιοχές που δραστηριοποιείται η οργάνωση με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Ελληνικό, Μαλακάσα, Σχιστό, Κατσικάς, Φιλιππιάδα, Κόνιτσα, Δολιανά, Φανερωμένη, Τρίκαλα, Βόλος, Ραιδεστός και Καβάλα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν 4.500 εμβολιασμοί σε παιδιά ηλικίας από 6 εβδομάδων έως 15 ετών κατά 11 συνολικά παθήσεων: ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα, πνευμονιόκοκκο, διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα, Αιμόφιλο ινφλουένζα Β, Ηπατίτιδα Α και Β.

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν να υλοποιούν εκστρατείες εμβολιασμού, πάντα βάσει των διεθνών προτύπων και συστάσεων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις θεμελιώδεις ανάγκες αυτών των ευάλωτων παιδιών.

Διαβάστε ακόμη:

Προσφυγικό: Η σημασία της προστασίας των ασυνόδευτων παιδιών - Ο ρόλος της Ελλάδας