ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δρ. Αυγερινός, σε εκδήλωση στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

Σε Ενημερωτική Εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον κ. Jimmy Jamar, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες και εκ των Συντονιστών της Δράσης "Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης", συμμετείχε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στα γραφεία του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, μετά από πρόσκληση του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνου Καρβούνη. 

Ο Δρ. Αυγερινός, σε εκδήλωση στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και είχε ως βασικό θέμα την παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, που εγκαινιάστηκε στις 7 Δεκεμβρίου, μέσω του οποίου νέοι, ηλικίας 17 έως 30 ετών, θα μπορούν να αξιοποιήσουν ευκαιρίες συμμετέχοντας για περίοδο 2 έως και 12 μηνών -είτε εθελοντικά, είτε ως μαθητεία, είτε ως πρακτική άσκηση- σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η κοινωνική ένταξη, η υποδοχή, στήριξη και ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων, η προστασία του περιβάλλοντος, η πρόληψη φυσικών καταστροφών κ.α.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. λαμβάνοντας το λόγο με την ολοκλήρωση της παρουσίασης, εξέφρασε τη βαθιά ικανοποίηση και αισιοδοξία του ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα έχει πολύ θετική συμβολή στο καίριο ζήτημα της απασχόλησης των νέων, η τόνωση της οποίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τους θεσμούς, τα έθνη και τους λαούς της ηπείρου μας.

Ο Dr. Αυγερινός δεσμεύτηκε επίσης, ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ως μέλος του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού και εθελοντικού δικτύου παγκοσμίως, του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, θα συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο στην ευόδωση του ευρωπαϊκού αυτού εγχειρήματος, κινητοποιώντας και εκπαιδεύοντας νέους Εθελοντές στους προαναφερόμενους τομείς δραστηριοποίησης.