ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινά σήμερα η λειτουργία του ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών

Ξεκινά σήμερα η λειτουργία του ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών

Από σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 ξεκινά η λειτουργία του ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών) στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών στο ισόγειο της νέας πτέρυγας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Διοικητής Γ.Ν.Φιλιατών Σπύρος Δερδεμέζης, σε επιφάνεια 450 τμ αναπτύσσονται οι προβλεπόμενοι χώροι (triage, αναζωογόνηση, παθολογικό, χειρουργικό, ορθοπεδικό και παιδιατρικό ιατρείο καθώς και θάλαμο βραχείας νοσηλείας δυναμικότητας τριών ατόμων) διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότερη και ποιοτικότερη λειτουργία του νοσοκομείου.

Εφεξής, όλα τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται στον χώρο του ΤΕΠ του νοσοκομείου και ανάλογα με την εξέλιξη τους θα γίνεται η διαχείριση τους (εισαγωγή, εξιτήριο, διακομιδή). Για την αποτελεσματικότερη και καλύτερη διαχείριση των περιστατικών τα παθολογικά, χειρουργικά και ορθοπαιδικά περιστατικά (τακτικά και έκτακτα) θα εξυπηρετούνται στον νέο χώρο ενώ τα λοιπά τακτικά ιατρεία θα συνεχίσουν την λειτουργία τους στον ισόγειο χώρο του κεντρικού κτηρίου .

Στόχος του νοσοκομείου και της διοίκησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του διοικητή, είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς όφελος των ασθενών.