ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άμεση κινητοποίηση των Εθελοντών του ΕΕΣ για τον εντοπισμό της 67χρονης στο Ρέθυμνο

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τον εντοπισμό 67χρονης αγνοούμενης στη βραχώδη παραλία του Ρεθύμνου.

Άμεση κινητοποίηση των Εθελοντών του ΕΕΣ για τον εντοπισμό της 67χρονης στο Ρέθυμνο

Συγκεκριμένα, στις 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12:00, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, απ' όπου και ζητήθηκε η συνδρομή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, στην αναζήτηση της 67χρονης αγνοούμενης γυναίκας.

Στης 12:40, με εντολή του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού, ένας επικεφαλής και μια μικρή ομάδα Σαμαρειτών Διασωστών, με κατάλληλο εξοπλισμό, κατέφθασαν με το υπηρεσιακό Διασωστικό όχημα στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, και μετά τις απαραίτητες πληροφορίες που έλαβαν από το Λιμενικό Σώμα, ξεκίνησαν τις έρευνες για την αναζήτηση της 67χρονης, στις δύο πλευρές της παραλίας.

Η πρώτη ομάδα, μαζί με μία υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος, στις 13:10 εντόπισαν ζωντανή την 67χρονη στα βράχια, κοντά στο λιμάνι, η οποία είχε υποστεί υποθερμία. Μετά την παροχή Α' Βοηθειών η γυναίκα μεταφέρθηκε στο πιο κοντινό σημείο πρόσβασης, όπου και πραγματοποιήθηκε η διακομιδή της με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την άψογη συνεργασία το Λιμενικό Σώμα Ρεθύμνου, τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Τοπικού Τμήματος Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.