ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης από μαθητές στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Στο πλαίσιο της στοχευμένης παιδαγωγικής αποστολής των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, της Σχολής Χατζήβεη και της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ», για την ανάπτυξη της ολοκληρωμένης προσωπικότητας των μαθητών αλλά και για τη διαμόρφωση κοινωνικής συνείδησης με βάση τις αρχές του Ανθρωπισμού και της Αγάπης προς τον συνάνθρωπο, μαθητές τάξεων Γυμνασίου και Δημοτικού των παραπάνω ιδρυμάτων, υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, προκειμένου να τα διαθέσουν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης από μαθητές στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2016, κλιμάκια του Ε.Ε.Σ., αποτελούμενα από Εθελοντές Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρείτες Διασώστες, επισκέφθηκαν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα στο Μαρούσι, όπου παρέλαβαν από τους μαθητές Γυμνασίου, παρουσία του καθηγητή Θεολογίας κ. Ιωάννη Σωτηρίου, διατροφικά είδη που περιελάμβαναν γάλα, φασόλια, ρύζι, μπισκότα, μακαρόνια, κονσέρβες, γάλα, κ.ά.

Αντίστοιχα, το πρωί της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου 2016, τα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ. βρέθηκαν αρχικά στη Σχολή Χατζήβεη (Νέα Φιλαδέλφεια) και εν συνεχεία στην Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» (Πεύκη), όπου οι μικροί μαθητές τους παρέδωσαν την πολύτιμη αυτή ανθρωπιστική βοήθεια, με σκοπό να διατεθεί σε ευάλωτους συμπολίτες μας που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά υλικά αγαθά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση της Σχολής Χατζήβεη προσέφερε στον Ε.Ε.Σ. και χρηματική ενίσχυση ως έκφραση αναγνώρισης του σημαντικού κοινωνικού έργου που υλοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα μας.

Η Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ―και προσωπικά ο Πρόεδρος του Οργανισμού Dr. Αντώνιος Αυγερινός― επιθυμούν να ευχαριστήσουν θερμά τις Διευθύνσεις, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς των ανωτέρω εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για την εξαιρετικά γενναιόδωρη χειρονομία τους, θεωρώντας ότι με τη συγκεκριμένη πράξη επιβεβαιώνουν τη βαθιά πίστη τους στο όραμα του αλτρουισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, που και ο ίδιος ο Ε.Ε.Σ. υπηρετεί στην πράξη.

H Διοίκηση του Ε.Ε.Σ. εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι χάρη στο παιδαγωγικό έργο φωτισμένων εκπαιδευτικών και διευθυντών, οι μαθητές θα δώσουν τη θέση τους σε ολοκληρωμένους ανθρώπους, με ισχυρή προσωπικότητα και ακλόνητο χαρακτήρα, ικανούς να συμβάλουν στη βελτίωση της κοινωνίας.