ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Διονύσιος Φιλιώτης, επίτιμος εταίρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας

Την ετήσια εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιεί η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρία (ΕΦΕ) τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, στις 20:00 μ.μ., στον χώρο του “Collage Athens” (οδό Καπνικαρέας 3 & Ερμού) στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Διονύσιος Φιλιώτης, επίτιμος εταίρος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας

Στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης, το ΔΣ της ΕΦΕ αποφάσισε ομόφωνα την απονομή τιμητικής διάκρισης και ταυτόχρονα την ανακήρυξη του τ. Προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της φαρμακευτικής εταιρείας Φαρμασέρβ – Λίλλυ, Προέδρου του φαρμακευτικού φόρουμ του ΕΒΕΑ, EphForT, αλλά και φαρμακοποιού και μέλους της ΕΦΕ, κου Διονύσιου Φιλιώτη σε Επίτιμο Εταίρο της ΕΦΕ, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στη φαρμακοβιομηχανία και στο εγχώριο επιχειρείν, καθώς και τη συμβολή της εταιρείας του στην ελληνική οικονομία. Η ανακήρυξη Επίτιμων Εταίρων της ΕΦΕ γίνεται με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας βάσει του άρθρου 3 του καταστατικού της.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθεί από την Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ), όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την εταιρεία UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ, αριστείο στην εφαρμοσμένη Φαρμακευτική Τεχνολογία με υποτροφία «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ». Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 την υποτροφία θα λάβει η υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνα Σουλελέ. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Προέδρου του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (Ο.Φ.Ε.Τ. – UNI-PHARMA S.A. & INTERMED S.A.), κυρίας Ιουλίας Τσέτη.

Σχετικά με τον Διονύσιο Φιλιώτη

Ο Διονύσιος Φιλιώτης αποφοίτησε το 1973 από τη Φαρμακευτική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ένα χρόνο αργότερα έλαβε άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού. Υπηρέτησε την 26μηνη στρατιωτική του θητεία ως φαρμακοποιός στην φαρμακαποθήκη του Βοτανικού και παράλληλα εργάστηκε ως ιατρικός επισκέπτης, καθώς βιοποριστικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το όνειρό του, δηλ. να ιδρύσει το δικό του φαρμακείο. Το 1984 επιχείρησε ένα πρωτοποριακό βήμα ιδρύοντας την φαρμακευτική εταιρεία με την επωνυμία Φαρμασέρβ Α.Ε.Β.Ε., ως αποκλειστική αντιπρόσωπο στην Ελλάδα της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας Eli-Lilly και το 1994 προχώρησε σε κοινοπραξία της Φαρμασέρβ Α.Ε.Β.Ε. με την Eli- Lilly από την οποία προέκυψε η Φαρμασέρβ-Λίλλυ.

Η εταιρεία αναδείχθηκε γρήγορα σε πρωτοπόρα στο χώρο της ανθρώπινης υγείας στην Ελλάδα και διαχρονικά κατέλαβε θέση ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες φαρμακευτικές στη χώρα μας (σήμερα κατέχει την 7η θέση), επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της, αλλά και στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων. Εκτός από την παροχή στον ασθενή υψηλής ποιότητας φαρμακευτικών σκευασμάτων για σοβαρές ασθένειες, η εταιρεία προχώρησε στην υψηλού επιπέδου επιστημονική ενημέρωση και εκπαίδευση των ασθενών για την καλύτερη χρήση των φαρμάκων, αυξάνοντας τη συμμόρφωση τους στην ενδεδειγμένη θεραπεία. Το 1996 η εταιρεία, πάντα με επικεφαλής τον Διονύση Φιλιώτη, ίδρυσε και Ιατρικό Τμήμα που εστίασε στην άρτια διεξαγωγή κλινικών ερευνητικών προγραμμάτων και στόχευσε στη διεύρυνση της γνώσης των παθήσεων, στην αξιολόγηση νέων φαρμακευτικών παραγόντων και στην ανάδειξη καινοτόμων θεραπευτικών επιλογών.

Παράλληλα, ίδρυσε και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας (EMRI) που δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στο χώρο της υγείας με στόχο να αποτελέσει την κορυφαία επιλογή στη διεξαγωγή Ιατρικής Έρευνας και στην παροχή υπηρεσιών ασθενών για φαρμακευτικές εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Από το 2006 μέχρι το 2012 ο Διονύσης Φιλιώτης διετέλεσε, με επιτυχία, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ),αναβαθμίζοντάς τον σε αξιόπιστο συνομιλητή της πολιτείας και της κοινωνίας.

Αποτύπωσε το «όραμα» του Συνδέσμου για την υγεία και το «ΕΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» με τον Κώδικα Δεοντολογίας και έπεισε την πολιτεία ότι η καταπολέμηση της σπατάλης και η ορθολογική χρήση των πόρων αποτελεί προτεραιότητα και ότι ο εκσυγχρονισμός είναι πλέον μονόδρομος. Αποχώρησε μετά από δυο επιτυχημένες θητείες δηλώνοντας ότι όλες οι αιρετές θέσεις δεν θα πρέπει να καλύπτονται από το ίδιο πρόσωπο περισσότερο από το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ένδειξη δε,του τεράστιου έργου του στον ΣΦΕΕ αποτελεί το βιβλίο του με τίτλο «Θέσεις Πολιτικής για το Φάρμακο». Το 2012, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών(ΕΒΕΑ) και προχώρησε στην ίδρυση του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ, EPhForT. Ο Διονύσης Φιλιώτης κατέχει σήμερα μία από τις εξέχουσες θέσεις στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας και της υγείας με σημαντική επιστημονική δραστηριότητα και χρήζει αναγνώρισης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.