ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι εθελοντές διασώστες του ΕΕΣ συνδράμουν τους κατοίκους της Κύμης

Λόγω της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Εύβοια, και ειδικότερα στην περιοχή της Κύμης, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης, κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτελούμενο από Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες, διαθέτοντας κατάλληλο διασωστικό εξοπλισμό, φαρμακεία και διασωστικά οχήματα, έχει ήδη μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες της Πολιτείας για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων και να παράσχει τις Πρώτες Βοήθειες τόσο στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας όσο και όπου αλλού αυτό απαιτηθεί, σε συνεργασία με την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι εθελοντές διασώστες του ΕΕΣ συνδράμουν τους κατοίκους της Κύμης

Αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στις 2 μ.μ., επιπλέον κλιμάκιο Διασωστών του Ε.Ε.Σ. αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή της Κύμης με σκοπό να ενισχύσει τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των κατοίκων και να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Ε.Ε.Σ. έχει προγραμματίσει να διανείμει σε ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείο Κύμης "Γεώργιος Παπανικολάου" κουβέρτες και υπνόσακους.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα, συμπαρίσταται ενεργά στους κατοίκους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συνεπικουρώντας το έργο της ελληνικής Πολιτείας, όποτε αυτό χρειαστεί.