ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσφυγικό: Συνάντηση με Τσίπρα έχουν σήμερα 5 Δήμαρχοι νησιών του Αιγαίου

Στις 5.30 το απόγευμα της Δευτέρας, 23 Ιανουαρίου, έχει οριστεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα των πέντε δημάρχων των νησιών του Αιγαίου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα.

Προσφυγικό: Συνάντηση με Τσίπρα έχουν σήμερα 5 Δήμαρχοι νησιών του Αιγαίου

Η θετική απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου στο αίτημα των δημάρχων Χίου, Λέσβου, Σάμου, Κω και Λέρου, ήρθε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ενώ στη μία έχει προγραμματισθεί κοινή συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Μετά την εξέλιξη αυτή, είναι πολύ πιθανόν να μην πραγματοποιηθεί η συνέντευξη ή να πραγματοποιηθεί αργότερα, μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Οι Δήμαρχοι θα αναφερθούν στο μεγάλο τους αίτημα, που είναι η αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες ενώ θα τονίσουν επίσης πως οι τοπικές κοινωνίες έχουν στηρίξει με κάθε τρόπο το προσφυγικό και πως άλλες αντοχές δεν υπάρχουν πλέον.

Όπως τόνισαν και την περασμένη εβδομάδα τρεις δήμαρχοι του βορείου Αιγαίου που συνόδευσαν τον επίτροπο Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, η αποσυμφόρηση των νησιών αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των δομών που λειτουργούν σήμερα στα νησιά και να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης παραβατικών και υπό απέλαση μεταναστών. Και οι Δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου ζήτησαν από τον κ. Αβραμόπουλο, να ελαφρυνθούν οι τοπικές κοινωνίες από το βάρος των φιλοξενουμένων προσφύγων.

Διαβάστε ακόμη:

Προσφυγικό: Η επίσκεψη Αβραμόπουλου, η αποσυμφόρηση των νησιών & οι πόροι που δεν έρχονται