ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΣ: Ξεκίνησε η Σχολή Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Μυτιλήνης

Με αφορμή την έναρξη της Σχολής Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Μυτιλήνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Τμήμα Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. καλωσορίζει τους νέους Εθελοντές και τους εύχεται ολόψυχα Καλή Εκπαιδευτική Χρονιά με Υγεία τόσο για εκείνους όσο και για τους Εκπαιδευτές τους.

ΕΕΣ: Ξεκίνησε η Σχολή Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Μυτιλήνης

Η λειτουργία της νέας Σχολής Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών στη Μυτιλήνη υποστηρίζεται σε επίπεδο χρηματοδότησης και τεχνικής υποστήριξης από τον Δανέζικο Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος και έχει αναλάβει πλήρως την κάλυψη των δαπανών υλοποίησης της εκπαίδευσης καθώς και των λειτουργικών δαπανών των χώρων και των δομών υλοποίησης.

Η συνεργασία αυτή ανάμεσα στον Ελληνικό και τον Δανέζικο Ερυθρό Σταυρό θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της ικανότητας απόκρισης του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λέσβου σε τομείς όπως η διαχείριση αιφνίδιων γεγονότων, κρίσεων, καταστροφών ή μαζικών αφίξεων μετακινούμενων πληθυσμών αλλά και η παροχή Πρώτων Βοηθειών εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.