ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι 5 επιφάνειες που συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια

Οι 5 επιφάνειες που συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια

Το κινητό, οι διακόπτες ή το καπάκι της τουαλέτας είναι σίγουρα τα σημεία στα οποία πηγαίνει πρώτα το μυαλό μας όταν μιλάμε για μικρόβια.

Δεν είναι όμως αυτά που συγκεντρώνουν και τα περισσότερα, όπως αποκάλυψε αμερικανική έρευνα.

Οι... υπεράνω υποψίας επιφάνειες με τα περισσότερα μικρόβια είναι οι εξής:

Οθόνες αφής

Στην πρώτη θέση είναι οι οθόνες αφής οι οποίες πλέον αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Το 50% αυτών είναι μολυσμένες με μικρόβια που κανονικά διαβιούν στο εντερικό σύστημα.

Κουμπί ασανσέρ

Το κουμπί του ισογείου στο ασανσέρ είναι ένα σημείο με πολλά μικρόβια, καθώς όλοι όσοι μπαίνουν στο ασανσέρ το πατάνε. Ιδιαίτερα συχνοί σε αυτό το σημείο είναι οι ρινοϊοί.

bigstock 152368079

Τσάντες

Οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες, παρότι συμβάλλουν στον περιορισμό της κατανάλωσης πλαστικής σακούλας, φαίνεται ότι φέρουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό βακτήρια, όπως το E-coli), επειδή σπανίως τις καθαρίζουμε μετά την τοποθέτηση ωμών τροφίμων.

Πετσέτες

Οι πετσέτες χεριών αποτελούν, λόγω της υγρασίας, το ιδανικό περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων γι’ αυτό και συνιστάται να πλένονται κάθε 2 μέρες.

Λαβές

Η λαβή της καφετιέρας ή του βραστήρα στο γραφείο, την οποία συνήθως πιάνουμε το πρωί μόλις μπούμε στο γραφείο, χωρίς να έχουμε πλύνει τα χέρια μας, επίσης συγκεντρώνει πολλά μικρόβια.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το καπάκι της τουαλέτας δεν είναι τόσο ύποπτο για τα μικρόβια, αφού ακριβώς επειδή όλοι το φοβόμαστε, το καθαρίζουμε τακτικά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για το περιοδικό “Science of Us”.

 

Διαβάστε επίσης:

Το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα και είναι πιο βρόμικο κι από τη λεκάνη της τουαλέτας!

BEST OF NETWORK

PlusQueen