ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου: Το 1ο Συνέδριο Οργανώσεων Ογκολογικών Ασθενών

Το 1ο Συνέδριο στελεχών των Οργανώσεων Ογκολογικών Ασθενών, διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens City Centre στην Αθήνα από τις 3 έως 5 Φεβρουαρίου με θέμα, #WeCanICan: Εμπνέουμε, Εκπαιδεύουμε, Αναλαμβάνουμε Δράση.

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου: Το 1ο Συνέδριο Οργανώσεων Ογκολογικών Ασθενών

Η 4η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου- ΕΛΛ.Ο.Κ. υποστηρίζει την καμπάνια της UICC, #WeCanICan και παίρνει μέρος στις εκδηλώσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας επίσημα και στον Παγκόσμιο Χάρτη των Δράσεων της UICC.

Η EΛΛ.Ο.Κ. επιθυμεί μέσα από το Συνέδριο να αναδείξει τη σημασία της ενεργού συμμετοχής όλων των εταίρων για τον έλεγχο του καρκίνου σε συλλογικό, επιστημονικό, κρατικό επίπεδο, σε θέματα σχετικά με τη

- λειτουργία καλά οργανωμένων ογκολογικών νοσοκομείων και κλινικών,

- δημιουργία λειτουργικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καρκίνου,

- δημιουργία Εθνικού Πληθυσμιακού Μητρώου Νεοπλασιών.

Ταυτόχρονα οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες που συμμετέχουν στο συνέδριο θα παρουσιάσουν τις δράσεις κοινωνικού περιεχομένου που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν φέτος, σε υλοποίηση της καμπάνιας #WeCanICan. Eπίσης θα τονισθεί η σημασία της προώθησης και της τήρησης των οδηγιών πρόληψης και υγιεινής διαβίωσης που ορίζει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας κατά του Καρκίνου, καθώς και η συμβολή της τακτικής άσκησης στην υγεία.

Η επίσημη εναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 09.00 πμ, με τη συμμετοχή του Γ. Γραμματέα Δημόσιας Υγείας του ΥΥΚΑ κου Ι. Μπασκόζου και των εκπροσώπων της Επιστημονικής Ογκολογικής Κοινότητας, ΕΟΠΕ, ΕΜΚΑΠΕΣ, ΕΕΠΑ, ΕΕΑΟ, ΕΕΧΟ, ΕΕΟΟΓΕΚ.