ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου: Το 1ο Συνέδριο Οργανώσεων Ογκολογικών Ασθενών

Το 1ο Συνέδριο στελεχών των Οργανώσεων Ογκολογικών Ασθενών, διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens City Centre στην Αθήνα από τις 3 έως 5 Φεβρουαρίου με θέμα, #WeCanICan: Εμπνέουμε, Εκπαιδεύουμε, Αναλαμβάνουμε Δράση.

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου: Το 1ο Συνέδριο Οργανώσεων Ογκολογικών Ασθενών

Η 4η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου- ΕΛΛ.Ο.Κ. υποστηρίζει την καμπάνια της UICC, #WeCanICan και παίρνει μέρος στις εκδηλώσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας επίσημα και στον Παγκόσμιο Χάρτη των Δράσεων της UICC.

Η EΛΛ.Ο.Κ. επιθυμεί μέσα από το Συνέδριο να αναδείξει τη σημασία της ενεργού συμμετοχής όλων των εταίρων για τον έλεγχο του καρκίνου σε συλλογικό, επιστημονικό, κρατικό επίπεδο, σε θέματα σχετικά με τη

- λειτουργία καλά οργανωμένων ογκολογικών νοσοκομείων και κλινικών,

- δημιουργία λειτουργικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καρκίνου,

- δημιουργία Εθνικού Πληθυσμιακού Μητρώου Νεοπλασιών.

Ταυτόχρονα οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες που συμμετέχουν στο συνέδριο θα παρουσιάσουν τις δράσεις κοινωνικού περιεχομένου που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν φέτος, σε υλοποίηση της καμπάνιας #WeCanICan. Eπίσης θα τονισθεί η σημασία της προώθησης και της τήρησης των οδηγιών πρόληψης και υγιεινής διαβίωσης που ορίζει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας κατά του Καρκίνου, καθώς και η συμβολή της τακτικής άσκησης στην υγεία.

Η επίσημη εναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 09.00 πμ, με τη συμμετοχή του Γ. Γραμματέα Δημόσιας Υγείας του ΥΥΚΑ κου Ι. Μπασκόζου και των εκπροσώπων της Επιστημονικής Ογκολογικής Κοινότητας, ΕΟΠΕ, ΕΜΚΑΠΕΣ, ΕΕΠΑ, ΕΕΑΟ, ΕΕΧΟ, ΕΕΟΟΓΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ