ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΣ: Εκδήλωση για τη δωρεά μυελού των οστών στην Κορινθία

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κορίνθου, ο Ιατρικός Σύλλογος Νομού Κορινθίας και το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργάνωσαν, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στο Επιμελητήριο Κορίνθου, διάλεξη του Καθηγητή στη μονάδα μεταμοσχεύσεων αιμοποιητικών κυττάρων και μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αλέξανδρου Σπυριδωνίδη, με θέμα «Εθελοντές δότες μυελού των οστών: ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν».

ΕΕΣ: Εκδήλωση για τη δωρεά μυελού των οστών στην Κορινθία

Στόχος της ενημερωτικής αυτής ομιλίας ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού της πόλης πάνω στις μεταμοσχεύσεις και τη λήψη δειγμάτων από Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ).

Μετά το καλωσόρισμα και την έναρξη της εκδήλωσης από τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κορίνθου κ. Φώτιο Σπυρόπουλο, το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος και απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό στους παρευρισκομένους. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της διάχυσης του μηνύματος της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, ως ύψιστο δείγμα προσφοράς ανθρώπου προς άνθρωπο, δεδομένου ότι οι εθελοντές δότες μυελού των οστών, με περίσσευμα ευαισθησίας και ψυχής, προσφέρουν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε χιλιάδες ασθενείς συμπολίτες μας.

Ήδη ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από έτος περίπου, συμμετέχει με το διευρυμένο δίκτυο εθελοντών του αλλά και με τα δεκάδες τοπικά τμήματα και δομές του στην εθελοντική δράση του Συλλόγου της κυρίας Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ". Άλλωστε, με τον Σύλλογο ο Ε.Ε.Σ. έχει υπογράψει σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Το Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και ιδιαίτερα τα μέλη του Δ.Σ., διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και παρουσίαση του θέματος της σημαντικής αυτής εκδήλωσης, τόσο με τη διάθεση κατάλληλης αίθουσας και αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού όσο και με την οργάνωση δεξίωσης. Ξεχωριστή ήταν επίσης η παρουσία στην εκδήλωση του τοπικού Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών.