ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aντιπροσωπεία της Συμβουλευτικής Ομάδας Δωρητών (DAG) στον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ.

Aντιπροσωπεία της Συμβουλευτικής Ομάδας Δωρητών (DAG) στον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ.

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία της Συμβουλευτικής Ομάδας Δωρητών (DAG), ενός φόρουμ συνεργασίας ανάμεσα στη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) και τους σπουδαιότερους Δωρητές της IFRC σε διεθνές επίπεδο (εθνικές κυβερνήσεις και Εθνικούς Συλλόγους Ερυθρού Σταυρού), επισκέφθηκε τα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, πραγματοποιώντας επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό και υψηλόβαθμα στελέχη του Ε.Ε.Σ.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. άνοιξε τις εργασίες της συνάντησης, καλωσορίζοντας τα μέλη της 9μελούς αποστολής και εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για την παρουσία τους στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία περιλαμβάνει ανώτατους εκπροσώπους της βρετανικής και ολλανδικής κυβέρνησης, της Αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, του Βρετανικού και Ολλανδικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και της IFRC.

Ο κ. Αυγερινός στην ομιλία του αναφέρθηκε στις μεγάλες ανθρωπιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τόσο εξαιτίας της κοινωνικοοικονομικής κρίσης όσο και λόγω του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. στάθηκε ιδιαίτερα στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλει ο Οργανισμός, την παρούσα περίοδο, προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω, αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό την πλούσια ιστορία του, το έμψυχο δυναμικό (επαγγελματικά στελέχη και εθελοντές) και τις υποδομές του.

Από την πρώτη στιγμή της σύστασής της, το 2012, η DAG διαδραματίζει καίριο συντονιστικό και συμβουλευτικό ρόλο, υποβοηθώντας την IFRC να εκπληρώνει την αποστολή και τους επιμέρους σκοπούς και στόχους της, ιδιαίτερα στον τομέα της αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κρίσης ή διαπιστωμένων ανθρωπιστικών αναγκών.
Τα μέλη της DAG, εκτός από την ουσιαστική συμβολή τους στην αναζήτηση και εξασφάλιση πόρων, αντιπροσωπεύουν επίσης τους Εθνικούς Συλλόγους Ερυθρού Σταυρού σε διεθνές επίπεδο, ιδιαίτερα σε συναντήσεις και fora με κυβερνητικούς αξιωματούχους και λοιπούς πολιτειακούς παράγοντες.

Η παρούσα επίσκεψη των μελών της DAG αποβλέπει κατά κύριο λόγο στη βαθύτερη και ακριβέστερη κατανόηση της σύνθετης ανθρωπιστικής επιχείρησης που υλοποιείται στην Ελλάδα από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού, την τρέχουσα περίοδο της μεταναστευτικής κρίσης, και υπό αυτό το πρίσμα θα δοθεί μεγάλη έμφαση στο συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται για την εξασφάλιση και καλύτερη διαχείριση των χρηματικών δωρεών.

Παρόντες στη συνάντηση στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. ήταν εκ μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού ο Επικεφαλής του Γραφείου της IFRC στην Ελλάδα κ. Ruben Cano Revillas και η Διευθύντρια των Επιχειρήσεων της IFRC για τη χώρα μας κ. Tiina Saarikoski. Εκ μέρους του Ε.Ε.Σ. συμμετείχαν επίσης με παρεμβάσεις η Επικεφαλής της Επιχείρησης Επείγουσας Έκκλησης κ. Ζέφη Θανάσουλα και η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Ε.Ε.Σ. κ. Σοφία Πεπόνη.

BEST OF NETWORK

PlusQueen