ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν εκπαίδευση σε καρδιολόγους μέσω e-learning από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία

Τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παρέχει σε καρδιολόγους η πλατφόρμα e-learning της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Δωρεάν εκπαίδευση σε καρδιολόγους μέσω e-learning από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία

Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο των σεμιναρίων των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ), τα οποία διεξάγονται στη Θεσσαλονίκη.

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ομοιογενή εκπαίδευση στην ειδικότητα της καρδιολογίας, η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία έχει εκπονήσει πρόγραμμα κατάρτισης στην καρδιολογία, που παρέχει περισσότερα από 260 μαθήματα, συνοδευόμενα από ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης, ενώ υπάρχει πρόσβαση μέσω διαδικτύου. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται δωρεάν. Νιώθουμε πολύ υπερήφανοι που ως Καρδιολογική Εταιρεία είμαστε μέσα στις πρώτες πέντε χώρες της Ευρώπης που ξεκινούν αυτό το πρόγραμμα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος της ΕΚΕ, Κώστας Τσιούφης.

Οι καρδιολόγοι που επιθυμούν να εκπαιδευτούν μέσω αυτού του προγράμματος, αλλά και οι εκπαιδευτές, θα προμηθεύονται από την ΕΚΕ έναν προσωπικό κωδικό πρόσβασης. Μέσω αυτού του κωδικού θα έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα, όπου θα υπάρχει λίστα εκπαιδευτών με τους οποίους θα έχουν αλληλεπίδραση. Ο εκπαιδευόμενος θα απαντά σε ερωτήσεις που ήδη υπάρχουν μέσα στο σύστημα, θα ανεβάζει περιστατικά περιγράφοντας επεμβάσεις, θα βαθμολογείται από τον εκπαιδευτή και θα παίρνει πιστοποίηση.

«Έτσι θα καλυτερεύουμε και σε επίπεδο γνώσεων και σε επίπεδο δεξιοτήτων. Άρα λοιπόν το πρόγραμμα είναι πρόγραμμα γνώσης και πρόγραμμα δεξιοτήτων. Η ΕΚΕ πρωτοπορεί σε θέματα εκπαίδευσης και είναι μία από τις μόλις επτά Καρδιολογικές Εταιρείες ευρωπαϊκών χωρών που εξασφάλισαν ελεύθερη πρόσβαση σε όσους ειδικευόμενους επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης στην καρδιολογία, ο ειδικευόμενος θα λαμβάνει πιστοποιητικό που θα εκδίδεται από κοινού από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Το πιστοποιητικό αυτό αποτελεί πιστοποιητικό επάρκειας και θα επιτρέπει στον νέο ειδικό καρδιολόγο να έχει μεγαλύτερη κινητικότητα και αποδοχή σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας» πρόσθεσε ο κ. Τσιούφης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ