ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασφαλές διαδίκτυο: Εκπαιδευτικές βιωματικές δράσεις σε σχολεία από τον ΕΕΣ

Εκπαιδευτικές βιωματικές δράσεις στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Φυλής, με θέμα: «Ασφαλές Διαδίκτυο», πραγματοποιεί ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός Ε.Ε.Σ. Άνω Λιοσίων, με αφορμή τoν Παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, στις 7 Φεβρουαρίου.

Ασφαλές διαδίκτυο: Εκπαιδευτικές βιωματικές δράσεις σε σχολεία από τον ΕΕΣ

Σκοπός της εκπαιδευτικής δράσης είναι να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας από τα παιδιά, προκειμένου να προληφθούν κίνδυνοι που απορρέουν από τη μη ορθή χρήση του.

Το πρόγραμμα απευθύνεται ειδικότερα σε μαθητές της Ε΄ τάξης του Δημοτικού, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που έχουν προκύψει από πρόσφατες μελέτες, σύμφωνα με τα οποία οι νέοι έρχονται σε επαφή με το διαδίκτυο σε όλο και μικρότερη ηλικία.

Η ανωτέρω δράση υλοποιείται από την κυρία Άννα Δουλάμη, Νοσηλεύτρια του Ε.Υ.Σ. Άνω Λιοσίων, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια για το διαδίκτυο και μέλος του δικτύου «Αριάδνη».

Επιστημονικά υπεύθυνη για την υλοποίηση της δράσης είναι η κυρία Αριστέα Πλακίδα, προϊσταμένη Νοσηλεύτρια-επισκέπτρια υγείας του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού Ε.Ε.Σ. Άνω Λιοσίων, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια για το διαδίκτυο, μέλος του δικτύου «Αριάδνη» και επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.).