ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι γιατροί τον χειρουργούσαν στο κεφάλι κι αυτός έπαιζε κιθάρα! (βίντεο)

Σε βίντεο καταγράφηκε η μοναδική στιγμή που ένας ασθενής στη Βραζιλία παίζει κιθάρα ενώ οι γιατροί τον χειρουργούν στο κεφάλι.

Οι γιατροί τον χειρουργούσαν στο κεφάλι κι αυτός έπαιζε κιθάρα! (βίντεο)

Ο 40χρονος Ρόλντεν Μπατίστα από το Σάντος του Σάο Πάολο υποβλήθηκε σε επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί ένα όγκος που είχε αναπτύξει στο κεφάλι.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, ο Βραζιλιάνος άρχισε να παθαίνει παροξυσμικά επεισόδια, τα οποία τον κινητοποίησαν να επισκεφτεί νοσοκομείο. Οι εξετάσεις υπέδειξαν ότι είχε αναπτυχθεί στον εγκέφαλό του ένας όγκος σε σχήμα καρδιάς, ο οποίος έπρεπε να αφαιρεθεί άμεσα.

nintchdbpict000305951186

Οι επιλογές ήταν δύο: οι γιατροί είτε θα έκαναν στον Μπατίστα ολική αναισθησία είτε θα τον ξυπνούσαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Επιλέχθηκε τελικά το δεύτερο, καθώς η μέθοδος αυτή είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ένα μέλος της ιατρικής ομάδας έδωσε στον ασθενή μια κιθάρα και του ζήτησε να παίξει ένα τραγούδι, καθώς με τον τρόπο αυτό οι χειρουργοί θα μπορούσαν να παρακολουθούν τη λειτουργία των περιοχών του εγκεφάλου που ελέγχουν την κίνηση και την ομιλία. Σε περίπτωση που είχαν κάνει κάποιο λάθος, θα μπορούσαν να επέμβουν και να το διορθώσουν πριν να είναι πολύ αργά.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο Μπατίστα πλέον έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και αναρρώνει από την επέμβαση.

Παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε στη Βραζιλία το 2015, με τον ασθενή να παίζει στην κιθάρα και να τραγουδά το Yesterday των Beatles.

Δείτε κι αυτό:

Της έκαναν επέμβαση στον εγκέφαλο και αυτή το... βιολί της!