ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Ε.Ε.Σ. Πατρών υποδέχονται μετανάστες

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Τρίτης 7 Μαρτίου, ενημερώθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών για τη διάσωση 113 μεταναστών από φορτηγό πλοίο δυτικά των Παξών και την επικείμενη άφιξή τους το επόμενο πρωί, στο νέο λιμένα Πατρών. Παράλληλα κατέθεσε αίτημα παροχής συνδρομής.

Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Ε.Ε.Σ. Πατρών υποδέχονται μετανάστες

Το πρωί της Τετάρτης 8 Μαρτίου και ώρα 07:00, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Πατρών κινητοποιήθηκε και αναπτύχθηκε στο νέο λιμένα Πατρών σε συντονισμό με το Λιμενικό Σώμα.

Η αποβίβαση των μεταναστών ξεκίνησε στις 8:20, οι οποίοι και οδηγήθηκαν σε κτίρια του λιμένα για τις απαραίτητες διαδικασίες και την παροχή φροντίδας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 18 Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες, ένας εκ των οποίων Ιατρός, με την υποστήριξη ενός υπηρεσιακού οχήματος μεταφοράς προσωπικού. Το Σώμα Σαμαρειτών παρείχε τις Πρώτες Βοήθειες αντιμετωπίζοντας πλήθος περιστατικών διαφόρων ειδών και συμμετείχε στη διανομή φαγητού, νερού, ρουχισμού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Για την πορεία της επιχείρησης ενημερώθηκε και ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Τάκης Παπαδόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο νέο λιμένα Πατρών.
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. Πατρών παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών προκειμένου να κινητοποιηθεί εκ νέου εφόσον παραστεί ανάγκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ