ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασφαλιστικό: Δυναμική κινητοποίηση σήμερα από την ΟΕΝΓΕ & τις Επιτροπές Αγώνα

Κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό διοργανώνουν σήμερα Τρίτη 14 Μάρτη στις 6:30 μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας, οι Επιτροπές Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων και Μισθωτών Επιστημόνων. 

Ασφαλιστικό: Δυναμική κινητοποίηση σήμερα από την ΟΕΝΓΕ & τις Επιτροπές Αγώνα

Η απεργία στις 2 Μαρτίου και η Πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας, ήταν ένας σταθμός της δράσης της ΟΕΝΓΕ ενάντια στην επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, αναφέρει η Ομοσπονδία σε σχετική της ανακοίνωση και συνεχίζει:

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά, πιο μαζικά. Δε συμφιλιωνόμαστε με την ιδέα όσα χάσαμε, χάσαμε. Διεκδικούμε την αποκατάσταση των απωλειών που είχαμε, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας. Σε κοινό βηματισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με όλο το λαό. Συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό που διοργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων και Μισθωτών Επιστημόνων, την Τρίτη 14 Μάρτη στις 6:30 μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί ειδικότερα:

- Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.
- Επιδότηση στο 80% του μισθού και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη του άνεργου γιατρού, κατά τη διάρκεια της αναμονής για ειδικότητα.
- Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας στην Κοινωνική Ασφάλιση. Πλήρης κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων. Όχι στο «τζογάρισμα» των αποθεματικών.
- Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών.
- Αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών. Μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης.

Διαβάστε ακόμη:

Χρεωστικά εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία, εξαιτίας της νοσηλείας ανασφάλιστων - Για ποιά κάλυψη μιλάμε;