ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν 2.000 ιατρικές πράξεις στην ακριτική Θράκη από την Ανοιχτή Αγκαλιά

Με τις θερμοκρασίες υπό το μηδέν ολοκληρώθηκε η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής της Ανοιχτής Αγκαλιάς στην ακριτική Θράκη, από 10-22 Φεβρουαρίου 2017. Την ομάδα πλαισίωναν 32 ιατροί και νοσηλευτές όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων από τα δημόσια νοσοκομεία Παίδων Π.& Α. Κυριακού, Αγία Σοφία, Λαϊκό, ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Δωρεάν 2.000 ιατρικές πράξεις στην ακριτική Θράκη από την Ανοιχτή Αγκαλιά

Η ομάδα επισκέφτηκε τις Δημοτικές Κοινότητες Εχίνος, Μελίβοια, Σμίνθη, Δημάριο, Κοτύλη, Σέλερο, Σήμαντρα και Κιμμέρια, όπου εξετάστηκαν συνολικά 601 παιδιά, από βρέφη έως 14 ετών και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 2.000 ιατρικές πράξεις. Παράλληλα αντιμετωπίστηκαν έκτακτα περιστατικά, τα οποία παραπέμφθηκαν στην Χειρουργική Παιδιατρική Κλινική Αλεξανρούπολης και Ξάνθης.

Σε κάποιες περιοχές διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων παιδιών και μέρος αυτών καλύφθηκε από την Ανοιχτή Αγκαλιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσέλευση των παιδιών ήταν εντυπωσιακή, όπως εξαιρετική ήταν και η συνεργασία και η υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας προς τους εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές.