ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρχεται το Fourier X1, το εξωσκελετικό ρομπότ για άτομα με κινητικά προβλήματα (pics&vid)

Σε ένα με δύο χρόνια αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην αγορά ένα κινεζικό εξωσκελετικό ρομπότ που στόχο έχει να βοηθά ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να περπατήσουν, σύμφωνα με την εταιρία κατασκευής του.

Έρχεται το Fourier X1, το εξωσκελετικό ρομπότ για άτομα με κινητικά προβλήματα (pics&vid)

Το Fourier X1, της κινεζικής νεοφυούς εταιρίας τεχνολογίας Fourier Intelligence, παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό στη Σανγκάη νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ο Γκου Τζιέ, διευθύνων σύμβουλος της Fourier, δήλωσε ότι το Fourier X1 ζυγίζει 20 κιλά και μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που προκλήθηκαν από εγκεφαλικό επεισόδιο ή τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη.

Δήλωσε ότι στόχος της εταιρίας είναι να καταστήσει το ρομπότ περισσότερο οικονομικά προσιτό απ’ ό,τι άλλα ξένα μοντέλα που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην αγορά. Η τιμή του αναμένεται να είναι κατά ένα τρίτο χαμηλότερη σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα του εξωτερικού, τα οποία πωλούνται μεταξύ 600.000 γιουάν (87.000 δολαρίων) και 1 εκατ. γιουάν.

Fourier X1

Ο Γκου δήλωσε ότι στόχος της εταιρίας είναι να βελτιώσει διάφορες λειτουργίες, όπως το να κάθεται κανείς, να στέκεται όρθιος, να περπατά και να ανεβαίνει σκάλες. Το Fourier X1 έχει τέσσερα μοτέρ, δύο στα ισχία και δύο στα γόνατα, καθώς και τέσσερις μπαταρίες με αυτονομία έως επτά ώρες. Στην Κίνα υπάρχουν 80 εκατ. άνθρωποι με αναπηρίες, με τους περισσότερους εξ αυτών να μην μπορούν να περπατήσουν. Η παγκόσμια αγορά για εξωσκελετικά ρομπότ αναμένεται να ξεπεράσει το 1,8 δισ. δολάρια έως το 2020.