ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΣ: Ξεκίνησε και στις Σέρρες το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών - Εκπαιδεύονται 20 δόκιμοι

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαρτίου στην πόλη των Σερρών.

ΕΕΣ: Ξεκίνησε και στις Σέρρες το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών - Εκπαιδεύονται 20 δόκιμοι

Στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σερρών συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να υποδεχτεί τους νέους δόκιμους Σαμαρείτες Διασώστες της πόλης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου Σώματος στις Σέρρες απέστειλε μήνυμα εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές του. Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σερρών κυρία Θεοδωρίδου δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη και την τοπική κοινωνία, προσθέτοντας ότι σύσσωμο το Δ.Σ. θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τη νέα αυτή προσπάθεια.

Ήδη 20 δόκιμοι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες έχουν ξεκινήσει την εκπαίδευσή τους, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα σχετικά με την ιστορία του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και τη ζωή του μεγάλου ανθρωπιστική και ιδρυτή του Ερρίκου Ντυνάν.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Σερρών έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη οικογένεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που έχει αναγεννηθεί και κάθε μέρα γιγαντώνεται μέσα από την αδιάκοπη προσφορά στον συνάνθρωπο.