ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. σε Ημερίδα για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα

Στην Ημερίδα που διοργανώθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου στο Royal Olympic Hotel, με θέμα την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, ως πεδίο σύγκλισης των κοινοτήτων της ανθρωπιστικής βοήθειας και της πολιτικής προστασίας, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη. 

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. σε Ημερίδα για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECHO).

Τις εργασίες της άνοιξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Τόσκας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης και -μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος- ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστος Στυλιανίδης.

Σε αυτήν συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ε.Ε., ο Διευθυντής της Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της DG ECHO, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Αντιπεριφερειάρχης Προσφυγικού-Μεταναστευτικού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι των κρατών-μελών, των 13 Περιφερειών της χώρας μας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.