ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοντονής: Χιλιάδες οι εμπλεκόμενοι κρατικοί λειτουργοί στο σκάνδαλο Novartis

Κατευθείαν από την Ελβετία φέρονται να χρηματίζονταν χιλιάδες κρατικοί λειτουργοί, οι οποίοι φαίνεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Κοντονής: Χιλιάδες οι εμπλεκόμενοι κρατικοί λειτουργοί στο σκάνδαλο Novartis

Ο κ. Κοντονής δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM»: «Είναι μεγάλο το εύρος των εμπλεκομένων κρατικών λειτουργών. Απ' ό,τι αρχίζω να συνειδητοποιώ απ' όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πρέπει να είναι χιλιάδες, οι οποίοι χρηματίζονταν κατευθείαν από την Ελβετία -γιατροί του ΕΣΥ και κρατικοί λειτουργοί, οι οποίοι χρηματίζονταν για να προωθούν τα φάρμακα με έναν παράνομο κι αντιεπιστημονικό τρόπο».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis μεγαλύτερο σκάνδαλο από αυτό της Siemens. «Επειδή έχουμε κι ένα μεγάλο χρονικό περιθώριο στο οποίο θα εξετάσουμε αυτή την υπόθεση και από την άποψη της ποσότητας των εμπλεκομένων αυτής της υπόθεσης και των χρημάτων που έχουν δαπανηθεί και της ηθικής απαξίας που περιβάλλει αυτό το ζήτημα, είναι ένα θέμα που ξεπερνά κατά κόρον σκάνδαλα τα οποία απασχόλησαν την επικαιρότητα τα προηγούμενα χρόνια, όπως ήταν της Siemens» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τυχόν εμπλοκή πολιτικών προσώπων, απάντησε πως αυτό θα το δείξει η διαδικασία της εισαγγελικής έρευνας. Πάντως, σημείωσε πως υπερκοστολογήσεις φαρμάκων γίνονταν «όχι μόνο την περίοδο που υπήρχαν λεφτά στα ταμεία αλλά και την περίοδο των μνημονίων, της φτωχοποίησης της κοινωνίας, που συμπολίτες μας -φτωχοί άνθρωποι- δεν είχαν πρόσβαση στο φάρμακο και στην υγεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ