ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζεται το σήριαλ του νοσ. Ζακύνθου - Απίστευτη απάντηση της 6ης ΥΠΕ προς την ΠΟΕΔΗΝ

Ατέρμονο σήριαλ τείνει να γίνει το θέμα με την λειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου Ζακύνθου και ειδικότερα, της υπόθεσης της λεχώνας και του μωρού καθώς και των επιπλοκών της γυναίκας που εκδήλωσε την περασμένη εβδομάδα.

Συνεχίζεται το σήριαλ του νοσ. Ζακύνθου - Απίστευτη απάντηση της 6ης ΥΠΕ προς την ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η αλλοδαπή μητέρα η οποία έλαβε εξιτήριο την περασμένη Πέμπτη από το νοσοκομείο Ζακύνθου, εισήχθη και πάλι εσπευσμένα για νοσηλεία το Σάββατο 8 Απριλίου στη Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου Πατρών, με εμπύρετο και πιθανή μετεγχειρητική λοίμωξη. Το δε νεογέννητο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, παραμένει επίσης νοσηλευόμενο στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας, τις τελευταίες επτά ημέρες με σημάδια λοίμωξης.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα γέννησε με καισαρική τομή ένα φυσιολογικό νεογνό την Παρασκευή 31 Μαρτίου. Ωστόσο, όπως κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ και όπως...διέψευδε αργότερασα η διοίκηση του νοσοκομείου με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, η μητέρα αμέσως μετά την καισαρική εμφάνισε αυξημένους δείκτες εργαστηριακών εξετάσεων που παραπέμπουν σε λοίμωξη. Αντιμετωπίστηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι γιατροί έδωσαν εξιτήριο με υπερβολική σπουδή στη νεαρή μητέρα, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν πως ο τοκετός δεν προκάλεσε καμία επιπλοκή και κανένα πρόβλημα. Το εξιτήριο, μάλιστα, χρησιμοποίησε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, προς επίρρωση των δικών του ισχυρισμών ότι η λειτουργία των χειρουργείων είναι ασφαλής: είναι χαρακτηριστικό, ότι δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο facebook δηλώσεις του πατέρα σε τοπικό μέσο για την καλή υγεία της συζύγου του και του μωρού, την ώρα που και οι δύο, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Πάτρας.

Με αφορμή την επανεισαγωγή της λεχώνας στο νοσοκομείο Ρίου η ΠΟΕΔΗΝ θέτει μια σειρά από ερωτήματα προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Είναι τυχαίο γεγονός η επανεισαγωγή της γυναίκας; Γιατί νοσηλεύεται στην Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική για πιθανή μετεγχειρητική λοίμωξη και όχι σε Παθολογική κλινική; Το Υπουργείο Υγείας θα εκδώσει Δελτίο Τύπου να ενημερώσει ή όχι; Το Υπουργείο Υγείας θα ασχοληθεί σοβαρά με το πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου των χειρουργείων;».

Ειρωνική απάντηση από την 6η ΥΠΕ περί ...νεκρομαντείου

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, εξέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Η γυναίκα που χειρουργήθηκε πριν 10 ημέρες στο νοσοκομείο της Ζακύνθου νοσηλεύεται στη Γυναικολογική κλινική του ΠΓΝΠ, για πρόβλημα της περιόδου της λοχείας, άσχετο με το χειρουργείο (τοκετός με καισαρική τομή) στο οποίο υπεβλήθη.
Παρεμπιπτόντως, ενημερώνουμε τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ότι υπάρχει κενή οργανική θέση στο νεκρομαντείο του Αχέροντα».