ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το κορίτσι με τις 4 καρδιές (βίντεο)

Η Κλόι Ναρμπόν από το Γούστερ της Αγγλίας γεννήθηκε με μια σοβαρή καρδιακή πάθηση που ονομάζεται διατατική μυοκαρδιοπάθεια και διαγνώστηκε με καρδιακή ανεπάρκεια στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών. Μέχρι να κλείσει τα 12 είχε ήδη υποβληθεί σε πέντε χειρουργικές επεμβάσεις και είχε «αλλάξει» τρεις καρδιές, δύο κανονικές και μία τεχνητή.

Το κορίτσι με τις 4 καρδιές (βίντεο)

Κόντρα σε κάθε πιθανότητα, η Κλόι έχει καταφέρει να επιβιώσει και μάλιστα έγινε η μικρότερη σε ηλικία ασθενής στην Ευρώπη που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση τεχνητής καρδιάς, μια πρωτοποριακή επέμβαση που πραγματοποιήθηκε από ομάδα 30 ανθρώπων του Βρετανικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Ο Κλόι, η μητέρα της αλλά και άνθρωποι που συμμετείχαν στην επέμβαση μίλησαν στη βρετανική The Guardian για την εμπειρία τους.

Η μεταμόσχευση τεχνητής καρδιάς ήταν μονόδρομος για να παραμείνει Κλόι στη ζωή. Οι γιατροί δεν γνώριζαν αν θα πετύχει ή αν το κορίτσι θα κατάφερνε να επιβιώσει, όμως ήταν η μόνη τους ελπίδα. Η επέμβαση τελικά είχε αίσια έκβαση και μερικές εβδομάδες αργότερα η τεχνητή καρδιά αντικαταστάθηκε με πραγματική καρδιά δωρητή, χάρη στην οποία ζει μέχρι και σήμερα.

Η Κλόι είναι τώρα 13 ετών και παρά τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει δεν σταματά να χαμογελά, πηγαίνει στο σχολείο και παίζει γκολφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ