ΕΙΔΗΣΕΙΣ

La Roche-Posay: Προσέφερε πάνω από 400 δωρεάν αγωγές σε παιδιά με ατοπική δερματίτιδα…και συνεχίζει

Η La Roche-Posay, η μάρκα που εμπιστεύονται πάνω από 25.000 δερματολόγοι παγκοσμίως, έβαλε ένα στοίχημα με τον εαυτό της, έθεσε ένα νέο στόχο κοινωνικής πρωτοβουλίας και τον πέτυχε!

La Roche-Posay: Προσέφερε πάνω από 400 δωρεάν αγωγές σε παιδιά με ατοπική δερματίτιδα…και συνεχίζει

Tο Δεκέμβριο του 2016 ανακοίνωσε την ενέργεια #Shareablueballoon και κάλεσε τον κόσμο να αλλάξει προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των παιδιών με ατοπική δερματίτιδα, με μια κίνηση...μοιράζοντας ένα μπλε μπαλόνι!

Τα βήματα ήταν απλά!

Ο καθένας μπορούσε να επισκεφθεί το larocheposay.gr/blueballoon και να «μοιράσει» ένα μπλε μπαλόνι, ενισχύοντας έτσι το έργο της La Roche-Posay. Για κάθε 1.000 μπαλόνια η La Roche-Posay προσέφερε δωρεαν 1 ολοκληρωμένη «αγωγή» Lipikar AP+ σε παιδιά με ατοπική δερματίτιδα. Συνολικά, συγκεντρώθηκαν πάνω από 300.000 μπλε μπαλόνια και δόθηκαν περισσότερες από 400 δωρεαν αγωγές στις οικογένειες των παιδιών που το είχαν ανάγκη!

Τι περιλαμβάνει η αγωγή;

Κάθε αγωγή περιλαμβάνει 1 Lipikar Syndet AP+ 400ml Κρέμα Καθαρισμού για Αναπλήρωση Λιπιδίων για το μπάνιο και 1 Lipikar Baume AP+ 400ml Μαλακτικό Βάλσαμο κατά των ερεθσιμών κατά του κνησμού για αμεση ενυδάτωση και καταπράυνση.

Ποιο είναι όμως το σπουδαιότερο;

H La Roche-Posay, με στόχο να βελτιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την καθημερινότητα αυτών των παιδιών αλλά και των οικογένειών τους, ενισχύει ακόμα περισσότερο αυτές τις οικογένειες εντάσσοντας τες στο ετήσιο πρόγραμμα υποστήριξης «Lipikar Families», όπου κάθε οικογένεια θα συνεχίσει να λαμβάνει δωρεάν την αγωγή Lipikar AP+ για 1 ολόκληρο χρόνο! Έτσι, κάθε παιδί, θα μπορέσει να συνεχίσει την αγωγή του χώρις καμία δέσμευση ή επιβάρυνση!

Ο Νικόλαος Δουλαρίδης, Αλλεργιολόγος, Επιμελητής Α’, PhD on Molecular Allergollogy, Μονάδα Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ Γ.Ν.Παίδων "Π & Α Κυριακού", αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Για την πληρέστερη και σωστή αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας, οφείλουμε να φροντίζουμε συστηματικά το δέρμα των παιδιών για μεγάλο -δύο, τριών μηνών τουλάχιστον- διάστημα καθώς και στην περίοδο της ύφεσης. Επομένως, μια σημαντική πλευρά της ενέργειας αυτής είναι ότι πετύχαμε να προσφέρουμε, σε παιδιά που το έχουν ανάγκη, την αγωγή που χρειάζονται, όχι μόνο για μια φορά αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, συντηρώντας την πολύτιμη ύφεση, που πιθανόν να εγκατέλειπαν χωρίς αυτή τη αρωγή μας. Έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα διατηρήσουμε το δέρμα τους σε καλή κατάσταση, χωρίς εξάρσεις και θα τους διδάξουμε επιπλέον ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να συνεχίσουν στη ζωή τους, έως την πλήρη ύφεση».

Επιπλέον, η κα Αλεξάνδρα Κατσαρού-Κάτσαρη, Καθηγήτρια Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Υπεύθυνη Παιδοδερματολογικού τμήματος Νοσοκομείου "Α.Συγγρός":
«Για τη σωστή αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας θα πρέπει να φροντίζουμε το δέρμα των παιδιών ακόμα και κατά την περίοδο της ύφεσης. Μέσα από την ενέργεια Share a Blue Balloon καταφέραμε όλοι μαζί να προσφέρουμε, σε παιδιά με ατοπική δερματίτιδα, την αγωγή που χρειάζονται, όχι μόνο για μια φορά αλλά για έναν ολόκληρο χρόνο. Έτσι μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα διατηρήσουμε το δέρμα τους σε καλή κατάσταση και μακροπρόθεσμα να αποφύγουμε τις εξάρσεις, μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης ύφεση του προβλήματος».