ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γηροκομείου Χίου: Ομόρφυνε με λουλούδια που φύτεψαν πρόσφυγες και η ΜΚΟ Samaritan’s Purse

Στο γηροκομείο της Χίου προσέφερε επί πέντε ημέρες τις υπηρεσίες της η μη κυβερνητική οργάνωση Samaritan’s Purse, η οποία πρόσφατα – με απόφαση του δήμου Χίου – απομακρύνθηκε από τον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας.

Γηροκομείου Χίου: Ομόρφυνε με λουλούδια που φύτεψαν πρόσφυγες και η ΜΚΟ Samaritan’s Purse

Συγκεκριμένα, ομάδα της Samaritan’s Purse μαζί με μια ομάδα προσφύγων εργάστηκαν επί πέντε ημέρες, προκειμένου να καθαρίσουν τον κήπο και την περιοχή γύρω από το κτίριο του γηροκομείου Χίου «Ζωρζής Γ. Μιχαληνός». Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στις 13 Απριλίου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η ομάδα καθάρισε τον κήπο και φύτευσε πλήθος διαφορετικών λουλουδιών. Δημιούργησε γλάστρες κήπου, ξύλινα παγκάκια και τραπέζια, τα οποία θα τοποθετηθούν στην αυλή του γηροκομείου.

Μια ομάδα 30 ανδρών και γυναικών προσφύγων από την ΒΙΑΛ προσφέρθηκαν να καθαρίσουν εθελοντικά τον κήπο, σε συνεργασία με την Samaritan’s Purse, φυτεύοντας 15 πολύχρωμες τριανταφυλλιές, 40 μη εποχιακά είδη λουλουδιών και 25 διαφορετικά είδη λαχανικών στον περιβάλλοντα χώρο πρασίνου του γηροκομείου Χίου.

Η Samaritan’s Purse, συνεργάτης της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ στη Χίο, διοργανώνει τακτικά δραστηριότητες που αφορούν τους πρόσφυγες για την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Πηγή: astraparis