ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολάκης: Έβαλε την ιατρική ρόμπα και χειρούργησε στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Μέχρι και τον... εαυτό του επιστράτευσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, για να αποδείξει ότι τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου είναι πλέον ασφαλή και μπορούν να επαναλειτουργήσουν.

Πολάκης: Έβαλε την ιατρική ρόμπα και χειρούργησε στο νοσοκομείο Ζακύνθου

Ο κ. Πολάκης έφτασε το πρωί της Τετάρτης (03/05/2017) στη Ζάκυνθο, με το πλοίο της γραμμής, όπως αναφέρει το Imerazante.gr. Φτάνοντας στο νοσοκομείο, φόρεσε την ιατρική του ρόμπα και με το φάκελο μίας επιτόκου στο χέρι, πέρασε την πόρτα των χειρουργείων. Επίσης, συμμετείχε σε άλλα τρία τακτικά χειρουργεία ασθενών, παθολογικού χαρακτήρα.

Πριν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μπει στο χειρουργείο, είχε σειρά επαφών και συναντήσεις με τη διοίκηση του νοσοκομείου και την ομάδα του Χειρουργικού Τομέα. Υπενθυμίζεται ότι μερίδα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού διατηρεί επιφυλάξεις για την ασφάλεια των χειρουργείων και μέσω του Επιστημονικού Συμβουλίου έχει καταθέσει μια δέσμη προτάσεων, την εφαρμογή των οποίων ζητούν για να ξεκινήσουν και πάλι να χειρουργούν.

Η επίσκεψη Πολάκη, ωστόσο, πυροδότησε νέες καταγγελίες από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Με παράνομες και αντιδεοντολογικές πρακτικές ο κ. Πολάκης βρίσκεται στο νοσοκομείο Ζακύνθου και χειρουργεί μεταφερόμενους ασθενείς για επικοινωνιακούς λόγους. Αιφνιδιαστικά σήμερα εισέβαλε στο νοσοκομείο Ζακύνθου με μεταφερόμενους Ιατρούς Χειρουργούς και Αναισθησιολόγους, Νοσηλευτές Χειρουργείου και Αναισθησιολογικού, υλικά και γάζες από άλλα νοσοκομεία και παράνομα πέταξαν έξω το προσωπικό του νοσοκομείου και χειρουργούν δύο ασθενείς από άλλο μέρος» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, καταγγέλλει ότι «ο ίδιος ο υπουργός Υγείας δεν τηρεί το ιατρικό πρωτόκολλο του χειρουργικού τομέα, καταλύει κάθε έννοια ιατρικής δεοντολογίας. Η κοινωνία της Ζακύνθου και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είναι σε αναβρασμό. Είναι νόμιμο να χειρουργεί ο κ. Πολάκης στο νοσοκομείο Ζακύνθου;».

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι την Παρασκευή (28/04/2017), «η Διοίκηση, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και ο Διευθυντής Γυναικολογικής του Γ.Ν. Ζακύνθου υποχρέωσαν αγροτική ιατρό -που απαγορεύεται- να διακομίσει με αγροτικό όχημα των τσιγγάνων έγκυο γυναίκα με πρόβλημα. Το αγροτικό όχημα με την έγκυο και την αγροτική ιατρό επιβιβάστηκε 16:00 στο ferry-boat. Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας».

(η φωτογραφία είναι από προσωπική ανάρτηση του κ. Πολάκη στην σελίδα του στο facebook)

Διαβάστε ακόμη:

«Εφικτή και ασφαλής» η επαναλειτουργία των χειρουργείων του Νοσ. Ζακύνθου, έκρινε η επιτροπή ελέγχου