ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«ΕμβολιάΖΩ»: Εκστρατεία για τα οφέλη των εμβολίων από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για τα οφέλη των εμβολίων με τον διακριτικό τίτλο «εμβολιάΖΩ» διενεργεί ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) από τις αρχές Μαΐου, με αποκορύφωμα την κεντρική ενημερωτική εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, ώρες 10.00-17.00.

«ΕμβολιάΖΩ»: Εκστρατεία για τα οφέλη των εμβολίων από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Ενημερωτικό υλικό, μπαλόνια, κεράσματα και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους θα διανεμηθούν δωρεάν, υπενθυμίζοντας την αναγκαιότητα, τη σημασία και τα οφέλη του εμβολιασμού.

Τα hashtags της εκστρατείας είναι #emvoliaZO #emvoliaZOUME, ενώ ο ΙΣΘ δημιούργησε και τηλεοπτικό σποτ.

emvolia zo poster a3 highres SMALL

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Στόχος της όλης διοργάνωσης είναι η ενημέρωση, η αφύπνιση και η υπενθύμιση του κοινού για τους εμβολιασμούς βρεφών, παιδιών, εφήβων αλλά και ενηλίκων ως ενός επιτεύγματος της επιστήμης που κατάφερε να αλλάξει τη ροή του επιπέδου υγείας και του προσδόκιμου επιβίωσης παγκοσμίως.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΙΣΘ αναφέρει ότι στις μέρες μας και εξαιτίας της εκρίζωσης ασθενειών οι οποίες κόστισαν εκατομμύρια ζωές ή αναπηρία κατά το παρελθόν, οι εμβολιασμοί (που αποτελούν πρώτιστο μέσο προαγωγής της Δημόσιας Υγείας) υπόκεινται σε αμφισβήτηση που είναι ατεκμηρίωτη και επικίνδυνη για την κοινωνία.

«Θεωρούμε χρέος της ιατρικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης μέσω του Συλλόγου μας να δράσουμε, να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό –μικρούς και μεγάλους» επισημαίνει ο σύλλογος.

Δείτε κι αυτό:

ΚΕΕΛΠΝΟ: Μύθοι & αλήθειες για τα εμβόλια

Το ταξίδι ενός εμβολίου - Από την Έρευνα & Ανάπτυξη μέχρι τη διάθεση στο κοινό