ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Χεριών: Καλό πλύσιμο για να σπάσει ο κύκλος των μικροβίων, λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Χεριών: Καλό πλύσιμο για να σπάσει ο κύκλος των μικροβίων, λέει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Η υγιεινή των χεριών αποτελεί το απλούστερο και πιο άμεσο μέτρο πρόληψης των νοσοκομειακών λοιμώξεων και εφαρμόζεται στον τόπο παροχής φροντίδας του ασθενούς. Συνδέεται άμεσα με την ιατρονοσηλευτική κλινική πρακτική και προστατεύει τόσο τους ασθενείς όσο και τους επαγγελματίες υγείας.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ενημέρωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Υγιεινή των Χεριών.

Και συνεχίζει στο μήνυμά του:

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αναγκαιότητα εφαρμογής της υγιεινής των χεριών είναι επιτακτική, γιατί η διασπορά των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μικροοργανισμών αυξάνεται παγκοσμίως, έχοντας πάρει διαστάσεις επιδημίας. Η χώρα μας χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα μικροβιακής αντοχής, ειδικά όσον αφορά τον νοσοκομειακό χώρο, με αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση αντιβιοτικών, που αποτελούν τα τελευταία θεραπευτικά όπλα που διαθέτουμε για λοιμώξεις από ανθεκτικά βακτήρια.

Το μέτρο της υγιεινής των χεριών είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της διασποράς μικροβίων και κατανάλωσης αντιβιοτικών.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Υγιεινή των Χεριών υπενθυμίζει ότι η αποτελεσματική εφαρμογή αυτού του τόσο σημαντικού μέτρου δεν είναι καθόλου αυτονόητη και απαιτεί την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση όλης της ιεραρχίας του νοσοκομείου. Η υγιεινή των χεριών θα πρέπει να αποτελεί μια σταθερή προτεραιότητα της πολιτικής των νοσοκομείων για την πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων με στόχο την αύξηση της συμμόρφωσης των επαγγελματιών υγείας σε αυτή.

«Η εφαρμογή της υγιεινής των χεριών προστατεύει τους ασθενείς και τα τους επαγγελματίες υγείας! Σταματάει τον κύκλο της μικροβιακής αντοχής!».

Διαβάστε ακόμη:

Μεγάλη η αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων στην Ελλάδα

BEST OF NETWORK

PlusQueen