ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕμβολιάΖΩ: Διαθέσιμη η εφαρμογή για τον προγραμματισμό των εμβολίων

Την εφαρμογή «ΕμβολιάΖΩ», που μπορεί καθένας να κατεβάσει δωρεάν στο smartphone ή το tablet του, παρουσίασε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην πλατεία Αριστοτέλους, με στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού, στην κατεύθυνση διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

ΕμβολιάΖΩ: Διαθέσιμη η εφαρμογή για τον προγραμματισμό των εμβολίων

«Με το application αυτό, το οποίο έφτιαξε ο ίδιος ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν τα εμβόλιά τους, τόσο των ίδιων, όσο και των αγαπημένων τους, σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται ο καθένας», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προσθέτοντας ότι αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει και το 2018.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η ανάγκη διοργάνωσης αυτών των ενημερωτικών εκδηλώσεων, πηγάζει κυρίως από τα στοιχεία που δείχνουν ότι το 5% του πληθυσμού στις αναπτυγμένες χώρες κρίνει μη χρήσιμο τον εμβολιασμό «με την τάση αυτή μάλιστα να καταγράφεται ανοδική».

«Η ανευθυνότητα αυτή συνάδει στην απόλυτη ηλιθιότητα», πρόσθεσε.

Στην εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους, έκαναν αντιτετανικό εμβόλιο 20 κατασκηνωτές της ΧΑΝΘ, αλλά και τοπικοί βουλευτές και πολιτευτές στον νομό Θεσσαλονίκης.

«Πριν από 50 έτη στην Ελλάδα νοσούσαν κάθε χρόνο 22.000 άνθρωποι, έμεναν ανάπηροι εκατοντάδες και απεβίωναν 250 από ασθένειες που έχουν σχεδόν εξαλειφθεί. Στις μέρες μας πλέον δεν πεθαίνει κανείς από ιλαρά, πολιομυελίτιδα, διφθερίτιδα και κοκκύτη. Εξαιτίας της πρόληψης μέσω των εμβολιασμών αυτών των ασθενειών, η υγεία θεωρείται δεδομένη με αποτέλεσμα οι εμβολιασμοί να υπόκεινται σε αμφισβήτηση που είναι ατεκμηρίωτη και επικίνδυνη για την κοινωνία», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο ΙΣΘ.

Στην ανακοίνωση συμπληρώνεται ότι «οι εμβολιασμοί είναι αναγκαίοι για όλες τις ηλικίες, παιδιά, εφήβους και μεγάλους. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας οι εμβολιασμοί σώζουν 2.500.000 ζωές παγκοσμίως τον χρόνο, ενώ 1.500.000 παιδιά πεθαίνουν από ασθένειες για τις οποίες αν είχαν εμβολιαστεί θα ζούσαν».