ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΣ: Κάλυψε υγειονομικά αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις στα Ιωάννινα

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος E.E.Σ. Ιωαννίνων, το Σάββατο 13 Μαΐου, κάλυψε υγειονομικά τον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου 21 km, καθώς και τον Νυχτερινό Αγώνα 5 km, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε διαδρομή δίπλα από την Λίμνη Παμβώτιδα και το Κάστρο των Ιωαννίνων.

ΕΕΣ: Κάλυψε υγειονομικά αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις στα Ιωάννινα

Η υγειονομική κάλυψη πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή συνολικά 29 Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών, οι οποίοι στελέχωσαν υγειονομικό σταθμό – κέντρο επιχειρήσεων του αγώνα στο σημείο της εκκίνησης/τερματισμού, 8 σταθερές ομάδες κατά μήκος της διαδρομής, 2 μηχανοκίνητες ομάδας, καθώς και 2 ποδηλατικές ομάδες.

Για ακόμη μία χρονιά οι εκατοντάδες συμμετέχοντες και ο διοργανωτής Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων αναγνώρισαν την καθοριστική συμβολή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Επίσης, το διάστημα 14-17 Μαΐου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών έχει αναλάβει την υγειονομική κάλυψη της 1ης Περιφερειακής Μαθητιάδας Αθλητισμού και Πολιτισμού Ηπείρου 2017, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων από σχολείο όλης της Ηπείρου και η οποία διοργανώνεται από τη Περιφερειακή Διεύθυνση πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ειδικότερα, την Κυριακή 14 Μαΐου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ιωαννίνων κάλυψε υγειονομικά με συνολικά 19 Εθελοντές την τελετή έναρξης στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ η ποδηλατική ομάδα του Τμήματος ανέλαβε την κάλυψη και τη συνοδεία της λαμπαδηδρομίας που πραγματοποιήθηκε για την αφή της φλόγας και την έναρξη της Μαθητιάδας.

Τις επόμενες ημέρες το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ιωαννίνων έχει αναλάβει την στελέχωση Σταθμού Πρώτων Βοηθειών στους χώρους διεξαγωγής των αθλημάτων.