ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σακχαρώδης διαβήτης: Δράσεις σωστής διατροφής & πρόληψης από τρία νοσοκομεία του ΕΣΥ

Τα Νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης τα οποία παρέχουν Δευτεροβάθμια αλλά και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κυρίως στον πληθυσμό της Βορειοανατολικής Αττικής, καθώς και σε ασθενείς που παραπέμπονται από άλλες περιοχές, διοργανώνουν δράσεις για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών (παιδιών και ενηλίκων), σε θέματα σωστής διατροφής, πρόληψης και αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Σακχαρώδης διαβήτης: Δράσεις σωστής διατροφής & πρόληψης από τρία νοσοκομεία του ΕΣΥ

Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γίνονται:

α) Σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και θα περιλαμβάνουν ενημερώσεις από το στελεχιακό δυναμικό των Νοσοκομείων (Ιατρούς, Νοσηλευτές, Διατροφολόγους, Επισκέπτες Υγείας κλπ), με συμπλήρωση ερωτηματολογίων, μετρήσεις σακχάρου κλπ.

β) Συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, σε Δημοτικά Σχολεία της Ανατολικής Αττικής με εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα σωστής διατροφής και με ενημέρωση εκπαιδευτικών για τη διαχείριση του νεανικού διαβήτη τύπου Ι.

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί δράσεις στο Δήμο Πεντέλης, Αμαρουσίου και Χαλανδρίου με μεγάλη επιτυχία. Συνολικά εξετάστηκαν 150 άτομα περίπου, στα οποία πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σακχάρου αίματος και αρτηριακής πίεσης. Επίσης εδόθησαν ιατρικές οδηγίες και οδηγίες διατροφής.

Οι επόμενες δράσεις έχουν ως ακολούθως:

Πρόγραμμα δράσεων για ενήλικες:

- Κυριακή 28 Μαΐου (10.00 -14.00): Άγιος Παντελεήμονας Πεύκης (προαύλιος χώρος)
- Κυριακή 11 Ιουνίου (10.00 -14.00): Αγία Βαρβάρα Λυκόβρυσης (προαύλιος χώρος)
- Σάββατο 17 Ιουνίου (10.00-14.00): Στον Γέρακα, έμπροσθεν του Δημαρχείου Παλλήνης

Πρόγραμμα δράσεων για παιδιά και μαθητές:

- 2ο Δημ. Σχ. Γέρακα (Β΄ τάξη) (19/5): Πρόγραμμα «μαθαίνουμε τους γονείς μας να ψωνίζουν υγιεινά στο σούπερ μάρκετ».

- 4ο Δημ. Σχ. Παλλήνης (26/5): Εκτός των δύο παραπάνω προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί και το Πρόγραμμα «μαθαίνουμε να φτιάχνουμε μόνοι μας το πρωινό μας» και θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών για το νεανικό διαβήτη τύπου Ι.

- Σάββατο 27 Μαΐου: Συμμετοχή στο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης.

- 1ο Δημ. Σχ. Γέρακα (A τάξη) (09/6): Πρόγραμμα «μαθαίνουμε να ετοιμάζουμε μόνοι μας τα σνακ μας».

Πρόθεση του Συγκροτήματος των τριών Νοσοκομείων είναι η διοργάνωση και στο μέλλον αντίστοιχων δράσεων, για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης στη διαρκή βελτίωση της υγείας των πολιτών, στη μείωση της νοσηρότητας, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των υπηρεσιών υγείας.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθυνθούν στη Γραμματεία του Γ.Ν.Α. Σισμανογλείου, κυρία Σπανού Μαρία στο τηλ. 2132058128.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Διευκρινήσεις ΕΟΠΥΥ για συνταγογράφηση διαβητολογικού υλικού