ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι συμβαίνει με τις κλοπές στα δημόσια νοσοκομεία; Νέα κλοπή στο νοσ. Λάρισας - Ζημιά 80.000 ευρώ

Δεν έχουν τελειωμό οι κλοπές στα δημόσια νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες, ενώ συγκεκριμένα μόνο σήμερα έγιναν τρεις σε Λαμία, Βόλο και Λάρισα.

Τι συμβαίνει με τις κλοπές στα δημόσια νοσοκομεία; Νέα κλοπή στο νοσ. Λάρισας - Ζημιά 80.000 ευρώ

Η τελευταία πραγματοποιήθηκε στο Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας όπου συγκεκριμένα κλάπηκαν δύο γαστροσκόπια και δύο κολονοσκόπια, τα δύο ήταν λειτουργικά και τα άλλα ήταν σε διαδικασία να επισκευαστούν.

Η αξία των κλεμμένων ανέρχεται περίπου στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Πέραν της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα εντοπίζεται και στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο, ενώ από την διοίκηση εξετάζονται τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.

Από την διοίκηση του Νοσοκομείου κλήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας για να επιληφθεί της υπόθεσης και είναι σε εξέλιξη η προανάκριση που διενεργείται. Επιπλέον, ενημερώθηκε και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Νάνος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και αποφάσισε την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.