ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2η ΥΠΕ: Θα διερευνήσει το θέμα των γιατρών της Σάμου, που αρνούνται αναισθησία για διακοπή κύησης

Έτοιμη να διερευνήσει τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες προέκυψε η απρόβλεπτη απόφαση, βάσει της οποίας οι γιατροί της Σάμου (και συγκεκριμένα οι αναισθησιολόγοι) δεν θα χορηγούν αναισθησία σε διακοπή κύησης κάτω των 12 εβδομάδων, επικαλούμενοι λόγους ηθικής, δηλώνει η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

2η ΥΠΕ: Θα διερευνήσει το θέμα των γιατρών της Σάμου, που αρνούνται αναισθησία για διακοπή κύησης

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η 2η ΥΠΕ, θα διερευνήσει το ζήτημα αυτό, «με δεδομένο ότι μέχρι πρόσφατα οι ίδιοι οι Αναισθησιολόγοι διενεργούσαν επί σειρά ετών την αποδεκτή νομικώς κατά τ΄ άλλα διακοπή κύησης κάτω των δώδεκα εβδομάδων σε ενήλικες γυναίκες και υπό την γονεϊκή συναίνεση, σε ανήλικες γυναίκες κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών».

Η 2η Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου εκτιμά ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την άποψη του ιατρικού κόσμου της χώρας, δεσμεύεται δε, ότι θα εξασφαλίσει την υγειονομική κάλυψη της συγκεκριμένης ανάγκης του γυναικείου πληθυσμού της Σάμου, όποτε αυτή προκύψει μέσω της μετακίνησης αναισθησιολόγου από άλλα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ.

Διαβάστε ακόμη:

Βαρνάβας: Κόλαφος για τους αναισθησιολόγους του νοσ. της Σάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ