ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παπαδήμος: Δύο ακόμη 24ωρα στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού

Παπαδήμος: Δύο ακόμη 24ωρα στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού

Για δύο ακόμη 24ωρα θα παραμείνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ωστόσο η πορεία της υγείας του κρίνεται ελεγχόμενη, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του.

Όπως τόνισαν σήμερα, Παρασκευή, σε δημοσιογράφους οι διευθυντές Α Χειρουργικής Β. Βουγάς και της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Γ. Χαρκιολάκης, το τραύμα στον δεξιό μηρό, που είναι και το σοβαρότερο, αντιμετωπίστηκε ήδη με επέμβαση που έγινε με γενική αναισθησία χθες το βράδυ.

Μάλιστα, δεν έκρυψαν ότι ο κ. Παπαδήμος ήταν ανήσυχος όταν έφτασε στο νοσοκομείο και τον ενημέρωσαν για την επέμβαση αυτή, αλλά η διάθεσή του άλλαξε αμέσως μετά το τέλος της επέμβασης. Το τραύμα, σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν αρκετά βαθύ και είχε φτάσει έως την επιφάνεια του μυός.

Η αναπνοή του είναι ικανοποιητική και από χθες έχει σταματήσει να υποστηρίζεται μηχανικά. Επιπλέον, το εισπευστικό μικρό έγκαυμα που υπέστη κατά την έκρηξη –και το οποίο φαίνεται ότι ήταν το πιο σοβαρό ζήτημα υγείας– δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς που τον παρακολουθούν.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε μια ήσυχη νύχτα, σύμφωνα και με τα όσα είπε σε δημοσιογράφους πριν από λίγο και ο πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, και επικοινωνεί άριστα με του θεράποντες γιατρούς του, οι οποίοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Ο Λουκάς Παπαδήμος φέρει επίσης ελαφρά τραύματα στην περιοχή της κοιλιάς και των μοιρών, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Από τη διοίκηση του νοσοκομείου έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει νεότερο ιατρικό δελτίο αργότερα, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Όσον αφορά τους δύο άνδρες της φρουράς του κ. Παπαδήμου, είναι πιθανό να πάρουν εξιτήριο ακόμη και σήμερα. Ο ένας αντιμετωπίζει μικρό πρόβλημα ακοής, το οποίο όμως δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Λουκάς Παπαδήμος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού - Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν