ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε λειτουργία Ηπατολογικό Ιατρείο από τον Σταθμό Τηλεϊατρικής του Γ.Ν. Νίκαιας

Από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Σταθμό Τηλεϊατρικής του Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων» Ηπατολογικό Ιατρείο, αναφέρει με σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Σε λειτουργία Ηπατολογικό Ιατρείο από τον Σταθμό Τηλεϊατρικής του Γ.Ν. Νίκαιας

Το ιατρείο λειτουργεί με προγραμματισμένα ραντεβού, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ), στο πλαίσιο των οποίων δίνεται η δυνατότητα σε ιατρούς απομακρυσμένων νησιωτικών δομών υγείας που διαθέτουν Σταθμό Τηλεϊατρικής να διαχειριστούν ηπατολογικά περιστατικά σε συνεργασία με εξειδικευμένους και καταξιωμένους ιατρούς του Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων». Ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Ιατρείου, γιατροί από τους Σταθμούς Τηλεϊατρικής της Καρπάθου, της Λέρου και της Σύμης έκαναν χρήση της παρεχόμενης Υπηρεσίας.

Επίσης, σύμφωνα με τη ανακοίνωση του υπουργείου, επεκτείνεται συνεχώς η παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους ακριτικών νησιών της χώρας, μέσω του ΕΔιΤ. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας και μετά την επιτυχία με την οποία στέφθηκε η παροχή της προαναφερόμενης υπηρεσίας στην Ίο, αποφασίστηκε η επέκτασή της σε άλλα τέσσερα νησιά: Σύμη, Οινούσσες, Κάλυμνο και Κύθηρα. Ήδη έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται τα πρώτα εξ αποστάσεως ραντεβού.