ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με οδηγό το Διαβήτη 2017: Ολοκληρώθηκε η 3η εκστρατεία Πρόληψης σε 8 νησιά

Η 3η Εκστρατεία Πρόληψης, Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη «Με Οδηγό το Διαβήτη 2017», που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με Οδηγό το Διαβήτη», έδεσε κάβο και κατέβασε τα πανιά της, την Παρασκευή 26/5/2017.

Με οδηγό το Διαβήτη 2017: Ολοκληρώθηκε η 3η εκστρατεία Πρόληψης σε 8 νησιά

Με ένα Ιστιοπλοϊκό σκάφος και με καταρτισμένο Επιστημονικό πλήρωμα, η Εκστρατεία, επισκέφθηκε συνολικά 8 νησιά του Αιγαίου. Η αρχή έγινε με το νησί της Νάξου το Σάββατο 20/5/2017 και ακολούθησαν η Δονούσα (21-5-2017), το Κουφονήσι, η Σχοινούσα, η Ηρακλειά, η Ίος, η Σίκινος και η Φολέγανδρος.

Στόχος και όραμα της Εκστρατείας, είναι η αφύπνιση των συμπολιτών μας όλων των ηλικιών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού προκειμένου να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να εξετασθούν από εξειδικευμένο Επιστημονικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της Εκστρατείας πραγματοποιήθηκαν Ενημερωτικές Ομιλίες από τους εξειδικευμένους Επιστήμονες της ομάδας μας καθώς και Δωρεάν εξετάσεις κατά τις οποίες, εκτός από τις απλές μετρήσεις Γλυκόζης, χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν 350 Εξειδικευμένες εξετάσεις Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Λιπιδαιμικού Ελέγχου και Συνδρόμου Διαβητικού Ποδιού. Απο τα αποτελέσμτα προέκυψαν 12 αδιάγνωστα περιστατικά.

Η Εκστρατεία «Με Οδηγό το Διαβήτη 2017» τελέσθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυκλάδων και των κατά τόπους Δήμων των 8 παραπάνω νησιών.

Οι επικεφαλής της εκστρατείας, ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της προσπάθειας αυτής και ειδικότερα, τους Επιστήμονες που ακολούθησαν το ταξίδι: τον κο Αντώνιο Λέπουρα, Παθολόγο – Διαβητολόγο Διευθυντή Παθολογικής - Διαβητολογικής Κλινικής, Υπεύθυνο Διαβητολογικού Κέντρου και Εξωτερικών Ιατρείων Σακχαρώδη Διαβήτη του ΙΑΣΩ General, τον κο Διονύση Βλάχο, Γενικό Ιατρό, Επιστημονικό Διευθυντή της Eurodiet Med, τον κο Σκανδαλάκη Νικόλαο, Καρδιολόγο καθώς, την κυρία Αναγνώστου Βασιλεία, Κλινική Διατροφολόγο καθώς και την κυρία Κοκόρη Δήμητρα, Επισκέπτρια Υγείας.

Τέλος, οι επικεφαλής της Εκστρατείας, ευχαριστούν τις τοπικές αρχές των νησιών αλλά και όλες τις εταιρείες που στήριξαν το εγχείρημα.