ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαρνάβας: Απαράδεκτες οι καταγγελίες κατά γιατρών για το θάνατο του 11χρονου Μάριου

«Ανεύθυνες και απαράδεκτες» χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρης Βαρνάβας «διαρροές κύκλων» της ΕΛΑΣ που επικρίνουν τους γιατρούς του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου από σφαίρα.

Βαρνάβας: Απαράδεκτες οι καταγγελίες κατά γιατρών για το θάνατο του 11χρονου Μάριου

Ο κ. Βαρνάβας ζητά την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, προκειμένου να σταματήσουν οι διαρροές «πριν μετατραπούν σε σταγονίδια».

Ειδικότερα ο κ. Βαρνάβας αναφέρει τα εξής:

«Διαβάζουμε σε σημερινό ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου πως "κύκλοι της ΕΛΑΣ" επικρίνουν τους γιατρούς του Αγ. Σοφία ότι δε διέγνωσαν άμεσα πως το παιδάκι που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο διασωληνωμένο έφερε σφαίρα στο κρανίο.

Το Νοσοκομείο απάντησε ήδη από την πρώτη στιγμή ότι μέλημα των γιατρών ήταν να κάνουν ανάνηψη στο παιδί. Η διερεύνηση της αιτίας θανάτου δεν είναι αρμοδιότητα του Τμήματος Επειγόντων, αλλά ανήκει στον Ιατροδικαστή.

Ούτε το Νοσοκομείο, ούτε κάποιος γιατρός δεν καταλόγισαν ευθύνες στην ΕΛΑΣ, στη δικαιοσύνη, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία για τον τραγικό θάνατο του παιδιού. Κάτι τέτοιο θα συνιστούσε ανευθυνότητα και προσβολή στη μνήμη του παιδιού.

Διερωτόμαστε εύλογα και αναμένουμε απάντηση από την πολιτική ηγεσία: από πότε η ΕΛΑΣ απέκτησε "κύκλους" που διαρρέουν ανώνυμα πληροφορίες, καταλογίζοντας ευθύνες σε άλλους;

Από πότε η ΕΛΑΣ, αντί ν' ασχοληθεί με το φόνο, ασχολείται με διαρροές που τροφοδοτούν τηλεοπτικές εκπομπές και κριτική καφενείου;

Ο κ. Τόσκας οφείλει να τοποθετηθεί υπεύθυνα και να αναθέσει στο Γραφείο Τύπου της ΕΛΑΣ να ανασκευάσει αυτές τις ανεύθυνες και απαράδεκτες διαρροές και να συστήσει παράλληλα στους "κύκλους" να σιωπήσουν.

Ας το πράξει μάλιστα έγκαιρα πριν μετατραπούν σε "σταγονίδια"...».